Tahin Pekmezli Sütlü Tatlı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Tahin Pekmezli Sütlü Tatlı

4 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı tahin
1 vanilya
Hindistan cevizi

Yapılışı
Tüm malzemeyi muhallebi yapar gibi pişirin altını kapatıp vanilyasını ekledikten sonra mikserde bir süre çırpın.
Borcama hindistancevizi serpip muhallebiyi üzerine dökün soğuyunca dilimleyip süsleyere servis yapın.

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • Fotoğraf0200.jpg
    Fotoğraf0200.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 59
  • Fotoğraf0204.jpg
    Fotoğraf0204.jpg
    69,5 KB · Görüntüleme: 127
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Sütlü tatlıdan sadrazam lokumu yapmak için girdiğim mutfakta acaba şekeri azaltsam pekmez koysam daha mı iyi olur ile başladım iş tahin koymaya kadar geldi :nk:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Yani cok farkli bir tat cikardin ortaya. :sirin:
Tahinide pekmezide cok severim, tadini merak ettim. :catalbicak:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Son dakika parça cevizde koyacaktım hadi dedim şansımı çok zorlamayayım :D
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Çok ahım şahım değil ama güzel oldu :sirin:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
çok güzel görünüyor eline sağlık,ama merak ettim borcama hindistan cevizi dökülünce ,sıcak muhallebiden önce görüntü bozuluyor mu?
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
tadı nasıl acaba:durbun:
ama benim ne tahinle nede pekmezle aram var..ellerine sağlık..
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
çok güzel görünüyor eline sağlık,ama merak ettim borcama hindistan cevizi dökülünce ,sıcak muhallebiden önce görüntü bozuluyor mu?

Hindistan cevizini sepiştiriyorsun borcama döndürürken de kolaylık oluyor Afyon Lokumu denen tatlıda da aynı şekilde yapıyorum h.cevizinin görüntüsü güzel oluyor aşağıdaki yani yakından daha belli tabi :durbun:

attachment.php


tadı nasıl acaba:durbun:
ama benim ne tahinle nede pekmezle aram var..ellerine sağlık..

Tadı güzeldi yuttuktan sonra hafif bir tahin tadı elip gidiyordu mükemmel değil ama hoş bir lezzetti :dance2:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst