Tahin Kremalı Kek

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
tahin-kremali-cevizli-kek-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kek kalıbını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Kreması için:

3 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı toz şeker
200 gram tahin helvası
100 gram labne peyniri

Süslemesi için:

50 gram ceviz içi

KAÇ ADET?
12 DİLİM

HAZIRLAMA SÜRESİ
40 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
40 DAKİKA

Püf noktası:

Kremayı aralarda karıştırarak, kısık ateşte hazırlayın. Labne peynirini ocaktan aldığınız krema karışımına ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla karıştırmayı unutmayın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kek harcına da ceviz içi katabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Keki hazırlamak için; yumurtaları karıştırma kabına alın. Esmer şekeri katıp, bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ilave edip, kıvam alana kadar mikser ile karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız kek harcını tereyağı ile yağladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarın, spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Kek kalıbını mutfak tezgahına vurup, kekin içinde oluşan hava kabarcıklarının gitmesini sağlayın.

Hazırladığınız keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

Tahin kremasını hazırlamak için; süt, yumurta sarısı, un, buğday nişastası ve toz şekeri tencereye alın. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın.

Sürekli olarak karıştırdığınız krema karışımını muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Tahin helvasını da ilave ettiğiniz krema karışımını kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Labne peynirini katıp, pürüzsüz bir hal alması için bir el blenderi yardımıyla karıştırın. Soğuması için tahin kremasını buzdolabına kaldırın.

Fırından çıkan keki dinlendikten sonra keskin bir bıçak ya da pasta dilimleyici bir aparat yardımıyla ortadan ikiye kesin.

Kek katının taban kısmını servis tabağına alın. Hazırladığınız tahin kremasının yarısı ile kekin üzerini kaplayın. Diğer kek katını üzerine kapattıktan sonra kalan krema ile üzerini sıvayın.

Bütün halde olan ceviz içleri ile süslediğiniz keki arzuya göre soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Kreması enteresan geldi bak bunu deneyebilirim :findikim:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Değişik birşey görürsem merak ediyorum bir de yaptığım yemek tariflerini arşivlediğim için daha keyifli yapıyorum
 
OP
Aşk Sancısı

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
-alkis-alkis Bi zamanlar bende öleydım degısık tadlar denemeyı çok sevıyordum ama iş hayatına atıldım mutfaktan uzaklastım :)
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Biz de yemek olayı tutku gibi ya sitede incitanemtuana vardı önceden yemek bölümüne de o bakıyordu. O da çalışıyor 2 kızı var şimdi de oğlu olacak kısmetse ama nerde değişik şey var onları yapıp ekliyordu çocukların kermesiydi doğumgünüydü coşar sonradan kızları da büyüdü onlarda yapmaya başladı aynı anneleri gibiler maşallah resimleri de vardı sitede silinmemişse görürsün geçmiş sayfalarda
 
OP
Aşk Sancısı

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
Evet çok karşılasıyorum konularına marıfetli bir hatun maşallah
Çalısan anne için daha zor ya bazı şeyler maşallah o bayagı becerıklı umarım yıne gelır aramıza
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst