Sütlü kasarli börek-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


081107boreksutlu.jpg


Bu börek tarifini değişik malzemelerle de kullanabilirsiniz; beyaz peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli.
Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 1/2 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • Tuz
Hazırlanışı
1. Böreği yapacağınız tepsiyi ya da cam kabı yağlayın. İçerisine bir yufkayı serin. Kenarları dışa taşacaktır, onları kopartmayın.
2. Derin bir kabın içerisine sütü, sıvıyağı ve tuzu koyun. 2 yufkayı elinizle ufak parçalara bölerek bu kaba ekleyin. Bir iki kez karıştırıp sütü çekmesini sağlayın. Bu karışımın yarısını tepsiye koyun.
3. Kaşar peynirini rendeleyin ya da küçük küpler halinde kesin. Tepsideki yufkaların üzerine eşit olarak dağıtın. Geri kalan sütlü yufka karışımını da kaşar peynirlerinin üzerine ilave edin. Kabın dibinde süt kaldıysa onu da tepsiye dökün.
4. En alttaki yufkanın kenarlardan taşan kısımlarını zarf gibi kapatın. Bir kasede 2 kaşık yoğurt ile yumurtanın sarısını karıştırın. Bu karışımı da böreğin üzerine sürerek, 170 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirme sırasında börek kabaracak sonra o kabarıklığı inecektir. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst