Annemden öğrendiğim yapımı kolay, tadı hafif ve lezzetli tatlım.
Malzemeler:
- 1 kg süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 14 yemek kaşığı şeker
- 1 paket çilekli jöle
- 5-6 adet çilek
Yapılışı:
1 kg sütün içine irmik ve şekerimizi koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.Karışım piştikten sonra bir kaba koyuyoruz(Dikdörtgen yada kare).Soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.Soğuyan tatlımızın üzerine çilekleri kesip yerleştiriyoruz.
Çilekli jöleyi tarifine göre hazırlıyoruz. Sıcak su ile yapıldığı için çok az soğumasını bekliyoruz;ama donana kadar değil.Çok az soğuduktan sonra çilek dilimleri ile süslediğimiz tatlımızın üstüne döküyoruz ve buzdolabına donması için koyuyoruz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 kg süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 14 yemek kaşığı şeker
- 1 paket çilekli jöle
- 5-6 adet çilek
Yapılışı:
1 kg sütün içine irmik ve şekerimizi koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.Karışım piştikten sonra bir kaba koyuyoruz(Dikdörtgen yada kare).Soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.Soğuyan tatlımızın üzerine çilekleri kesip yerleştiriyoruz.
Çilekli jöleyi tarifine göre hazırlıyoruz. Sıcak su ile yapıldığı için çok az soğumasını bekliyoruz;ama donana kadar değil.Çok az soğuduktan sonra çilek dilimleri ile süslediğimiz tatlımızın üstüne döküyoruz ve buzdolabına donması için koyuyoruz.
Afiyet olsun.