Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Sütlü Çikolatalı, Kirazlı Tart

Konu, 'Tartlar,Turtalar,Paylar' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    MALZEMELER

    2 su bardağı un
    100 gram tereyağı
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı su
    2 yemek kaşığı kakao
    1/2 çay kaşığı tuz
    1 paket vanilya

    Ganaj çikolatası için:

    350 gram sütlü çikolata
    2 yemek kaşığı nutella
    250 ml. krema

    Üzeri için:

    250 gram kiraz
    1/2 su bardağı kavrulmuş badem

    KAÇ ADET?
    8 DİLİM

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    35 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    30 DAKİKA

    Püf noktası:

    Piştiğinde çatlamaması için tart hamurunu kısa sürede toparlamaya bakın, çok fazla yoğurmayın.

    Tart kalıbını yağlamayın arzu ederseniz tabanına yağlı kağıt serin.

    Unun yoğunluğuna göre oranını ½ su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz.

    Pişirme önerisi:

    Tart hamurunun daha da lezzetli ve gevrek olması için; un yerine 1 yemek kaşığı nişasta ilave ettiğiniz 2,5 su bardağı badem unu kullanabilirsiniz.

    NASIL YAPILIR?

    Kakaolu tart hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Yumurta ve pudra şekeri ilavesi ile krema halini alana kadar karıştırın.

    Kakao ve suyu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

    Elenmiş un, vanilya ve tuzu da kattıktan sonra tüm malzemeler özleşene kadar tart hamurunu yoğurun.

    Unladığınız mutfak tezgahı üzerinde hamuru, kullanacağınız tart kalıbının çapından yaklaşık 5 cm. daha büyük olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın.

    Açtığınız hamuru, tercihen teflon olan tart kalıbı üzerine serin, kenar kısımları üzerine hafifçe bastırıp, kalıbın şeklini almasını sağlayın. Bir çatalın uç kısmını hamurun bir iki yerine batırın.

    Hamurun eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin ve hamurun üzerine açın. Orta kısmını ağırlık yapması ve hamura düz şeklini vermesi için nohut, kuru fasulye gibi bir bakliyatla doldurun.

    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 20 dakika hafif bir renk alana kadar tart hamurunu pişirin.

    Fırından çıktıktan sonra üzerindeki yağlı kağıt ve ağırlık kısmını alın. Aynı ısıda 5 dakika daha fırınladıktan sonra ocaktan alın, dinlendirin.

    Bir miktar kirazı süsleme amaçlı ayırın. Kalan kirazların çekirdeklerini ve sap kısımlarını ayıklayın. Kavrulmuş bademi küçük parçalar haline gelmesi için bir kez mutfak robotundan geçirin.

    Ganaj çikolatayı hazırlamak için; sütlü çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın. Kremayı, küçük bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Sütlü çikolata parçaları ve nutellayı ilave ettikten sonra ocaktan alın ve hızlıca karıştırın.

    Çikolata karışımını dinlenen tartın orta kısmına boşaltın.

    Çekirdeklerini ayıkladığınız kirazları ve badem parçalarını korkusuzca üzerine serpiştirin. Sap kısımlarını bıraktığınız kirazları, çikolata içine gömün.

    Oda ısısında çikolata kısmı kıvam alana kadar beklettiğiniz kakaolu tartı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. Takdirleri toplayın.