Sütlaç Latte Macchiato

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
S%25C3%25BCtlac_+Latte_+Macchiato_02_PastalarTatlilar_com.jpg


Sütlaç Latte Macchiato


Malzemeler:
10–12 adet Burçak klasik bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı (margarin)
500 ml. süt
500 ml. Su
2 su bardağı toz seker
1 küçük kahve fincanı pirinç
2 tatlı kaşığı pirinç unu + 2- 3 yemek kaşığı soğuk süt
1 küçük limon kabuğu rendesi
2–3 yemek kaşığı gr. dövülmüş fındık içi
6 yaprak jelatin
2 paket vanilya sekeri
5–6 tatlı kaşığı Latte Macchiato (toz)
1 kahve fincanı filtre kahve
1,5 yemek kaşığı damla çikolata

Süslemek için Malzemeler:
Damla çikolata
Tarçın
Hindistan cevizi tozu
*4 adet kare seklinde tabansız pasta kalıbı (7,5 cm x 7,5cm) veya cam kek kalıbı


Hazırlanışı:
10–12 adet burçak bisküviyi toz haline getirin. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin, bisküvi tozuna ilave edin. Hazırladığınız bisküvi hamurunu kapların veya kabın tabanına döşeyin.


2–3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içini teflon bir tavada kavurun.


5–6 tatlı kaşığı Latte macchiato tozunu üzerini örtecek kadar sıcak su ile ıslatın. Pürüzsüz bir püre olana kadar karıştırıp soğutun.


1 küçük kahve fincan pirinci yıkayın. 500 ml. suyun içerisinde pirinçler suyunu pişene kadar pişirin ve süzün.


4 adet yaprak jelâtini yumuşayabilmesi için soğuk suyun içerisinde bekletin.


Sütü bir tencerede haşlanmış pirinçle beraber kaynayana kadar karıştırarak pişirin.


Bir kâsede pirinç ununu ve iki üç yemek kaşığı soğuk sütü pirinç unu pürüzsüzleşene kadar ezin. Sıcak sütlaçtan da beş altı kaşık ilave edip pirinç ununu tekrar karıştırın ve sütlaçlı tencereye ekleyerek karıştırmaya kısa bir süre daha devam edin.


Toz şeker ve 1 paket vanilya şekeri ekleyin.


Bir küçük limonu sıcak su ile yıkayıp kurulayın ve sütlacın içerisine rendeleyin.


Daha önceden ıslatıp soğuttunuz Latte Macchiatoyu sütlaca karıştırarak ilave edin.


Yumuşayan jelâtinleri elinizle sıkın. Küçük bir kâsede yumuşamış jelâtinleri beş altı kaşık sıcak sütlaçla eritin ve tencereye ilave edin. Tahta bir kaşıkla kısa bir süre karıştırın.


Bisküvi ile döşenmiş kalıba veya kalıplara jelâtinli sütlacı boşaltın. Üzerini bir miktar kavrulmuş fındık içi ile kaplayın.


Buzdolabında sütlacın jelleşebilmesi için 3–4 saat bekletin.


2 adet yaprak jelâtini yumuşayabilmesi için soğuk suyun içerisinde bekletin.


1 fincan filtre kahve (veya çözünebilir espresso kahve) hazırlayın. 1–1,5 yemek kaşığı damla çikolatayı sıcak kahvenin içerisinde eritin.


Yumuşayan jelâtinleri elinizle sıkın. Küçük bir kâsede yumuşamış jelâtinleri 2–3 yemek kaşığı çikolatalı kahve ile karıştırın. 1 paket vanilya şekerini ve jelâtinli kahveyi fincandaki sıcak çikolatalı kahveye ilave edin, karıştırın ve sütlacın üzerini kahve jölesi ile kaplayın.


Bir miktar dövülmüş fındık ile süsleyin.


Kahve jölesinin sertleşebilmesi için yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletin.


Üzerini damla çikolata veya Hindistan cevizi veya tarçın vb. ile süsleyin.
Kaynak : pastalartatlilar.blogspot
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
çok değişik ve görüntü olarak çok güzel emeğine sağlık canım:)
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
ben sütlacı hiç sevmem ama bu görsel olarak harika görünüyor..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst