N
nuran34
Misafir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
:findikim:Malzemeler 4 dilim 3 cm kalınlığında bonfile 4 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak, ince kıyılmış 3 çorba kaşığı oyster sos 1 tatlı kaşığı tane hardal 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı susam Taze kekik
Tarif Bonfile dilimlerini zeytinyağı ve sarımsakla 1 saat kadar bekletin. Ayrı bir kapta oyster sos, tane hardal, değirmende çekilmiş iri tane biberler, yine havanda hafifçe dövülmüş kakule çekirdekleri, susam ve tuzu karıştırın. Zeytinyağı içinde dinlenmiş etleri, zeytinyağı ve sarımsaklarla birlikte baharat karışımına bulayın. Sonra çok kızgın yapışmaz yüzeyli bir tavada toplam 7 dakika her iki yüzünü de pişirin. Bu işlemi yaparken hafifçe 3-4 dakika kapak kapatarak pişirirseniz etlerin içi kırmızı kalmaz... Ama az pişmiş et sevenler için kuvvetli ateşte 7 dakika idealdir. Üzerine taze kekik ve tabağın yanına da yine tane hardalla servis yapabilirsiniz.