Susamlı püreli Tavuk

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php



Malzemeler

1 kg piliç kalça kemiksiz
1 paket Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi “Dağ Kekikli
2 paket Knorr Patates Püresi
1 su bardağı süt (250 ml)
2 1/2 su bardağı su (500 ml)
1 yemek kaşığı Sana Tereyağ Tadında
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı çörek otu
Tarifin Hazırlanışı

1. Piliç kalçaları dört eşit parçaya kesin. Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi'nin fırın torbasını paketten çıkartıp içine piliç kalçaları koyun. Üzerine Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi “Dağ Kekikli & Susamlı”yı döküp hafifçe torbayı sallayıp karıştırın. Torbanın kilidini bağlayıp bir kürdan yardımıyla torbanın üzerine 2-3 adet delik açın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45-55 dakika pişirin.
2. Piliçler fırında pişerken püresi için tencereye sütü, suyu, 2 paket Knorr Patates Püresi'ni, Sana Tereyağ Tadında'yı, çörek otunu, kırmızı pul biberi ve tuzu koyup karıştırın. Patates püresi kıvamına gelene kadar 5 dakika pişirip sıcakta bekletin.
3. Fırın torbasının ağzını açıp tavukları kenarları yüksek bir servis tabağına alın. Üzerine torbada kalan tavuk sosunu gezdirin. Tavuğu, üzerini çörek otuyla süslediğiniz patates püresi ile birlikte sıcak olarak servis edin.

Servis önerisi: Arzuya göre bu tarifi kuşbaşı tavuk göğsü veya kuşbaşı hindi ile de pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • 11112010183037fe99c174-af05-4371-82ad-89132db40643.jpg
    11112010183037fe99c174-af05-4371-82ad-89132db40643.jpg
    30,2 KB · Görüntüleme: 46

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben çörekotlu tavuk yaptım pek bi güzel oldu susamlıda denemek lazım sağol pandispanyam :incim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst