Supangle Dolgulu Mayalı Kek

N

nuran34

Misafir

Supangle Dolgulu Mayalı Kek
Malzemeler:
500 g (4,5 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
85 g (1 çay bardağı) toz şeker
1 tutam tuz
1 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
250 ml (2,5 çay bardağı) ılık süt
100 g eritilmiş ve soğutulmuş margarin

Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Supangle
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g margarin
150 g (1,5 su bardağı) iri kırılmış ceviz

Üzeri için:
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı:
Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık yardımı ile karıştırın. Üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Yumurta, şekerli vanilin, ılık süt ve margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 40-50 dakika bekletin.

Supangleyi 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp üzerine cevizi ekleyin ve arada karıştırarak soğutun.

Mayalanmış hamuru kısa bir süre yoğurun ve 16 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 12-15 cm çapında açın, üzerlerine hazırladığınız supangleden koyun ve ikiye katlayarak poğaça gibi kapatın. Hamurların kenarlarını elinizle hafif bastırarak yapıştırın. 26 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayın. Doldurup kapattığınız hamurları kek kalıbına yan yana sıralayın. Üzerini kapatıp 25-30 dakika bekletin ve pişirin.

Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin ve keki kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst