Suna Dumankaya kış maskesi

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
sunadumankayak%C4%B1%C5%9Fmaskesi.jpeg



Cilt temizliği ve yeniliği özellikle mevsim değişikliklerinde ihtiyaç hissedilen bir bakımdır. Özellikle kış aylarında soğuk havalarda yapılması gereken bakım kürlerini evde kolayca hazırlayabiliriz. Bayanların hassas ciltleri için çok pahalı kozmetik kremlere gerek duymadan Suna Dumankaya’ nın muhteşem formülleriyle cildinize bebeksi yumuşaklığı kazandıracaksınız.
Kış aylarında kuruyan cildinize 1 su bardağı süt ile 1 elma rendesini pişirelim. Daha sonra 1 kahve fincanı öğütülmüş bademi içine ilave ederek 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Temiz cildimize hazırlamış olduğumuz maskeyi yedirelim. 20 dakika bu şekilde bekleyelim ve yüzümüzü ılık suyla yıkayalım. Kış aylarında dış etkenlerden dolayı kurumaya yüz tutmuş cildimizi yenileyerek nemlilik ve canlılık kazandıracaktır.


Diğer bir maske tarifimiz ise, 1 yemek kaşığı yoğurt suyu, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı yulaf ununu porselen bir kabın içinde karıştıralım. Bu karışımı cildimize düzgün bir şekilde yedirelim ve yine 20 dakika bekleyelim. Daha sonra ılık suyla yıkayıp cildimizi şımartalım. Ayrıca duş aldıktan sonra mutlaka nemlendirici ile yüzümüzü rahatlatalım ve gerilmesine engel olalım.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst