Stres alerjik egzamayı tetikliyor

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
572520120204012933725.jpg


Stres alerjik egzamayı tetikliyor

Hayatın her alanında mücadele etmek zorunda kaldığımız, gözle göremediğimiz elle tutamadığımız stres,baş ağrısı, yorgunluk yapmasının yanı sıra en çok kaşıntı, cilt kuruluğu oluşturuyor.
Prof. Dr. Yonca Nuhoğlu alerjinin, genetik yapı ve çevre ilişkisinin yanı sıra hastaların psikolojik durumlarından etkilenerek oluştuğunu vurguluyor. Sinir sistemi ile bağışıklık sistemi arasındaki ilişkide, psikolojik durumun en çok etkilediği kronik tekrarlayıcı cilt hastalığının alerjik egzama olduğunun altını çiziyor.

Alerjik egzamanın ana belirtilerini kaşıntı, döküntü ve cilt kuruluğu oluşturuyor. Kaşıntı gerek çocuk gerekse yetişkin hastayı gece uykularını bozacak, gündüz iş ve okul başarısını etkileyecek kadar rahatsız edebiliyor. Alerjik egzama, çocuklarda ciddi konsantrasyon kaybına, yetişkin hastalarda ise işgücü kaybına sebep oluyor. Nuhoğlu; çocukluk çağındaki kronik hastalıklar içerisinde alerjik egzamanın (atopik dermatit) anne ve babaların yaşam kalitesini en çok bozan hastalık olduğunun altını çiziyor.

Prof. Nuhoğlu; alerjik egzamanın birçok çocuk ve yetişkinde kaygı, depresyon ve duygusal hassasiyet oluşturduğuna vurgu yaparak, bunun sonucu olarak kötü beslenme, gece uykusuzluğu, sigara içme ve önerilen tıbbi tedavilere uymama gibi birçok davranış gösterebildiklerini belirtiyor. Bu durumun ise hem egzamayı kötüleştirebildiğine hem de bir kısır döngü içerisinde kaygı ve depresyonu artırdığına değiniyor. Nuhoğlu, bu kısır döngüyü kırmanın yolunun egzamayı kontrol altına almak olduğunu, kaşıntı ve cilt döküntüsünün giderilmesinin stresi azaltacağını belirtiyor.

Zaman
 

RanaLal

Aktif Üye
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
243
Tepki
119
Puan
43
Konum
antalya
Adaçayını karanfille 5 dk. kaynatıp egzamalı yerlere pansuman yapmanın faydasını denedim gördüm tavsiyede ederim ilaçdan önce
 
H

Hera

Misafir
Alerji ve Egzama FarkLı bir durum Bende Alerjiğim Lakin mesela abLam da Egzama var Saç Derisinde BUnLar fakLı duurmLar teşekkürler bilgi için.... Deri döküntüsü ayrı kafadaki durum ayrı
 

ILGAZ

Aktif Üye
Katılım
3 Ocak 2013
Mesajlar
140
Tepki
115
Puan
43
Konum
İZMİR
arkadaşlar malesef egzama çok kötü bir hastalık , rahatsız edici , bencede psikolojik nöbet şaklinde kaşıntılar çözümü yokmu:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst