Stevya-Stevia Tatlandırıcısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Tatlandırıcıların hayatımızdaki yeri muhakkak ki tartışılmaz. Özellikle diyet konusu gündeme geldiğinde hiç süphesiz en önemli unsurdur. Sıfır kalori diye bilinen stevia tatlandırıcısı hakkında bilgi vermek gerekirse şunlar söylenebilir. Stevya, Stevia Rebaudiana Paraguay ve Brezilya’da yetişen Chrysantemum ailesinden , vahşi, küçük bir çalı türüdür. 60-90cm boyunda,nemli ortam seven,ortalama 25C de yetişebilen bir bitkidir. Stevia Rebaudina’nın anavatanı Güney Amerikadır. Paraguay, Brezilya, Kolombia, Mexico, Uruguay, Guatemala, Peru , Japanya ve Güney Kore ‘de yetiştirilmektedir. Ayrıca Kaliforniya ve İngiltere’de yetiştirilmektedir

Kuzey Amerika’da tespit edilebilen 80 den fazla çeşidi varken; Güney Amerika’da 200den fazla yerli türü olduğu düşünülmektedir. Stevia Rebaudiana ekstresi içindeki Sitevioside maddesi vücudumuzdaki tat duyusu tarafından normal şekerin 200–300 katı daha şekerli olarak algılanmaktadır.

Genel kullanım bilgisi : 1 ölçek (20 gr) Stevya = 100 gr toz şekere eşittir. 1 kilogramlık tüm sütlü tatlı çeşitlerinde 2 ölçek Stevya kullanılması önerilir.

stevia-tatlandirici-nedir.jpg
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst