Spiral

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

filizcan

Yeni Üye
Tepki
17
spiralin uzun süre kullanılması daha sonra hamile kalınmasında sorun yaşattığı doğrumu?korkuyorum 10 yıl kullandım ve 5 aydır hamile kalamıyorum:(

defne

Aktif Üye
Tepki
108
10 yılda bence uzun zaman olmuş ama korkmana gerek yok
hamile kalamaman bence spiralden değil
bir jinekoloğa görün derim biran önce

Tepki
55
slm bende 9 sene kullandıktan sonra yara için çıkarttırmak zorunda kaldım yaram iyi olduktan sonra geri taktırdım 1 yıl sonra spiral içindeyken hamile kaldım çocugu aldırmak zorunda kaldım yaşım geregi fakat şu an korkuyorum çünkü hamile kalınınca bi daha spiral takılmıyomuş ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim ilginiz için tşk ederim

niha55

Daimi Üye
Tepki
1.156
spiralin uzun süre kullanılması daha sonra hamile kalınmasında sorun yaşattığı doğrumu?korkuyorum 10 yıl kullandım ve 5 aydır hamile kalamıyorum:(

Canım normal de spiral böyle bir sorun yaşatmaz ama şunuda belirtmek isterim enfeksiyon yapabiliyor doğal olarak böyle birşeyin varsa hamile kalmana engeldir .Doktora gittinmi böyle bir sorun varmı?Eğer yoksa rahim kendini hazır ettiği zaman hamile kalamama gibi bir olasılık yok mutlaka kalırsın.Dediğim gibi doktora görünmediysen mutlaka görün çünkü spiralin yan etkilerinden biridir enfeksiyon ve ilerlerse daha çok sorun yaratır.

derin deniz

Daimi Üye
Tepki
405
ben 27 sene spiral kullandım hicbir problem olmadı doktorunuzun cok bilincli olması gerekiyor rahim agzına uygun takılması gerekiyor bazen kücük rahime büyük büyük rahimede de kücük spirel takıldıgına sahit oldum bu yüzden problemler yasanıyor lütfen doktorunuzu sorgulayın nasıl bir rahim yapısına sahipsiniz ne cesit hangi marka takıyorsunuz gibi

Tepki
55
ilginize tşk ederim canım ama ben genede korkuyorum şu an nasıl korunacagımı bilmiyorum 38 yaşındayım böle bişey ilk kez başıma geldi korunmak sorun oluyo anlıcagın

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
hep merak etmisimdir su spirali , ama igrenc bisi gibi gelio bana anlatilanlara gore :)
bence takma kafana kesin sonuca varman icin 5 ay cok az bi zaman gibiii heee ne dersin :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar