incitanemtuana
Daimi Üye
SPAGETTİDEN KUŞ YUVASI;
Malzemeler;
1 paket yassı spagetti, (klasik spagettide olur)
200 gram kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet küçük boy kırmızı biber,
Tuz-karabiber,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
Zeytinyağı.
Kuş malzemeleri;
Cherry domates,
Karanfil ve dolmalık fıstık.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yapılışı;
Ben Barilla'nın Bavette modelini yani yassı spagettisini kullandım.
Eskiden Türk makarna firmalarıda yassı spagetti çıkarıyordu ama artık bulamıyorum.
Pişiriyorken çabuk yapıştığı için herhalde fazla tutulmadı.
Yassı spagetti bulamazsanız, klasik spagettiden de yapabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Makarnaları kaynayan suda, hiç kırmadan sürekli karıştırarak haşlayın.
Çok çabuk yapışabileceği için sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Haşlanan makarnaların üzerinden, vereceğiniz yuva şeklini muhafaza edebilmesi için su geçirmeyin ve yağlamayın.
Haşlandığı suyu süzüp, bir kaşık-çatal yardımı ile yuvarlak şekiller verin.
Çatala bir miktar makarna alıp, kaşığın içinde döndürerek bu öbekleri hazırlayabilirsiniz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Not;
Ben 1,5 paket makarna kullandığım için bu kadar çok öbek çıktı.
Öbeklerin az yada çok olması çatala doladığınız makarnaya bağlı olarak azalıp, çoğalacaktır.
Hazırladığınız yuvaları yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Soğanı küçük küçük doğrayın, zeytinyağında kavurun.
Üzerine kıymayı, zar büyüklüğünde doğradığınız kırmızı biberleri, tuzunu ve karabiberini ekleyip kavurun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kavrulan kıymayı makarnaların ortasına yerleştirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kıymaların üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar yerleştirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Önceden ısıtılmış fırında, kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
Makarnaların kurumaması için fırında uzun süre pişirmeyin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kuş yapmak için;
Cherry domatesleri yıkayın.
Gözlerin ve gagasının olduğu yeri bıçakla delin.
Karanfili gözlerinin olduğu bölüme batırın.
Gaga için dolmalık fıstıkların ucunu bıçakla alttan ve üstten verev olarak kesin.
Fıstıkları gaga için açtığınız deliklere yerleştirin.
Son olarak hazırladığınız kuşların altından kürdan batırın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Servis tabağını maydanoz yaprakları ve çiçek şekli verilmiş havuçlarla süsleyin.
Yuva şeklinde ki makarnaları yerleştirin.
Üzerlerine hazırladığınız kuşları yerleştirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ALINTI