Soslu Kılıç

E

esmanur

Misafir
MALZEMELER

zeytinyağ

2 adet limon

100 gr kapari

400 gr kılıç balığı

200 gr yeşil zeytin

10 adet defne yaprağı

taze kara biber, çekilmiş

tuz



HAZIRLANIŞI

Kılıç balığını yıkayıp bir süçgeçte süzün. Sonra, keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş, düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda, bir katpa 4 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp, serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst