Soslu Börek (Kıymalı,Ispanaklı)
2 Yufka
1 avuç kadar kıyma
1 soğan
Karabiber,Tuz
1 kase ıspanak
Tuz,karabiber
Islatmak için :Yarım çay bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı kadar su
Üzerine :Sarımsaklı yoğurt,kırmızıbiberli tereyağ,isteğe göre nane
Yapılışı
Kıymayı ve soğanı kavurun baharatını ekleyin.1 yufkayı açıp heryerine sıvıyağlı su serpin kıymalı içi eşit
olarak paylaştırı rulo yapıp 2 parmak kalınlığında kesin.2. yufkayada aynı işlemi ıspanak (çiğden) kulanarak yapıp
yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Sıcakken sarımsaklı yoğurt döküp tereyağ gezdirin
isteğe göre nane serpin.