Soslu Balik-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
malzeme.
6 adet iri cins balik fileti.
30 gr un
2,5 yemek kasigi margarin
1 su bardagi su
4 yumurta
120 gr dogranmis zeytin
3 yemek kasigi hardal
130 gr rendelenmis kasar
tuz karabiber
yapilisi
yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayirin .
beyazlarini kar gibi oluncaya kadar cirpin bir kenarda bekletin .
tencereye yagi koyup, unu ekleyip sararincaya kadar kavurup suyu ekleyin .bir iki tasim kaynatin sogumaya birakin .soguyan sosunuzun icine hardali ,yumurta sarilarini,dogradiginiz zeytinleri,tuzunu karabiberi ve kasari koyup karistirin cirptiginiz yumurta beyazlarini ilave edin. yanlizbu asamada yumurta beyazlarinin fazla sinmemesine özen göstererek karistirin .firin tepsinizi hafif margarin ile yaglayip baliklari biraz tuzlayip karabiber serpistirin .tepsiye dizin hazirladiginiz sosu baliklarin üzerine paylastirin .
istilmis 200 derece firinda,20-25 dakika pisirin .sicak servis yapin
afiyet olsun dualariniza talibim

soslu+balik.jpg


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
sadiyem ton baligini cok severim
birde migrosta firina verilen soslu bir balik var ona bayiliyorum
arada pengasus file yiyorum
cok nadirde hamsi
ama balikla aram yoktur :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst