Somon Balığının Faydaları

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Somon Balığının Faydaları

Neden somon yemeliyiz? (*)
Beynimizin yüzde 60'ı yağdan oluşuyor ve
bilim adamlan bu yağın en azından yüzde 30'unun
omega-3 yağ asitlerinden olduğu görüşünde. Vücudumuzdaki hücreleri geliştirmekle görevli omega-3 yağ asitlerini yalnızca yediklerimiz aracılığıyla alabiliyoruz. Yani vücudumuz üretemiyor. Bu nedenle vücudumuzun gıdalarla yeterli miktarda omega-3 almasını sağlamak önem taşıyor.

Omega-3 yağ asitleri somon ve uskumru gibi yağlı balıklarda yüksek oranda bulunuyor.

İnsan gelişimine baktığımızda:
Gebelikte bebek, omega-3 yağ asitlerini annesinden, yeni doğmuş bebekler ise anne sütünden sağlıyor.

Büyümekte olan çocukların da sürekli omega-3'e ihtiyaçları oluyor. Özellikle zeka gelişimi ve konsantrasyonlarını korumalarına omega-3 yardımcı oluyor.

Yetişkinlerde de durum aynı. Haftada bir kez balık yiyen yetişkinlerin hafızasını koruma olasılığının yükseldiği bilinen bir gerçek.

Düzenli tüketilen somonun faydaları(*)
Düzenli olarak balık yiyen kişilerde kalp krizi ve felç vakaları daha seyrek görülür. Haftada birden fazla, özellikle de yağlı balıklardan yiyen çocuklarda astıma tutulma oranı, fazla balık yemeyen çocuklara göre daha azdır. Omega-3, düzenli kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildi güzelleştirir.
Yaşlılık etklilerini geciktirir. Şeker hastaları, kalp sağlığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için balık yemek onlar için yararlıdır. Amerika'da yapılan araştırmalarda; Omega-3 psikiyatrik diyetlerde kullanılmış ve strese karşı dirençli hale gelen bünyenin ileride oluşabilecek depresyon, intihar eğilimi ve manik depressif dahil birçok psikolojik rahatsızlığı önlediği belirlenmiş. Somon balığı; B-6 vitamini bakımından zengin. Vücudun protein ve yağı öğütmesini sağlayan B-6 vitaminleri, ayrıca bağışıklık ve sinir sistemlerinin düzenli çalışmalarına yardım eder. Somon balığı beyinde depresyonla savaşan kimyasal madde olarak
bilinen, mutluluk hormonu serotoninin oluşmasına yardım eder.


ALINTI
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Bilgiler için sağol canım. Somon, yiyebildiğim tek balık benim de. Bu kadar faydası olduğunu bilmiyordum :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst