Soma İçin Dua Edelim.

htc_

Daimi Üye
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
897
Tepki
986
Puan
93
Yaş
31
Konum
Ankara
htc
yusuf suresini ne zaman ne kadar nasıl okuyorsun?
biz herşey için Yasin okuruz .öğretirsen sevinirim canım.

Bizde herşey için Yasin okuyoruz,Çünkü Yasin Suresi Kur'an-ı Kerim'in Kalbi. ama yanında başka surelerde okunabilir. Mesela ben Rahman suresini de okudum, kuranın son cüzünde yer alan surelerdende okudum. Yusuf Suresi :Bu surede Yusuf Peygamber'in hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir.
Bu yüzden sıkıntıya düştüğümüzde onun kurtulduğu gibi bizimde o sıkıntılardan kurtulmamız için okunur diye düşünüyorum,bu sureyi maden de hala mahsur kalanlar için okunur düşüncesindeyim. Mesela mısırda savaş olduğundada Fetih suresi toplanmıştı. Her surenin anlamı birbirinden farklı olduğu için, etki ettiği alanlarda farklı oluyor, o yüzden Yasin suresinin yanında başka surelerde okuyoruz.
 

htc_

Daimi Üye
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
897
Tepki
986
Puan
93
Yaş
31
Konum
Ankara
tamam canım karşılıklı alış veriş iyi oluyor.bilmediğimiz çook şey var. öğrenmiş oluyoruz.yasin yanında duruma göre ben de öğrendiğim şekilde okumaya çalışırım bundan böyle.
teşekkürler.

Bende her surenin faziletini bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Mesela Esmaül Hüsna isimleriyle zikirler çekiliyor,dualar ediliyor, anlamlarına göre. Ama bunları bilmeyenler için bir yasin suresi, birde salavatlar yeterli oluyor tabiki..
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Dualarınıza çok ihtiyacımız var lütfen dualarınzı eksik etmeyin rabbimden bizlere sabır dileyin ben somalı olarak ve yakınlarımız kaybetmiş biri olarak çok acı çekiyorum

Canım benim,ne desek ne yapsak boş..Elimizden bişey gelse keşke..Ancak dua ederek yanınızda olabiliyoruz..Allah yardımcınız olsun..
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Allahumme salli ala seyyidina ve nebiyyina Muhammed. .
"Ya rabbi! Hz.Peyganberimizi Sevr mağarasında müşriklerin takibinden kurtardığın gibi, Hz.Nuh'u tufandan kurtardığın gibi, Hz.İbrahim'i Nemrudun ateşinden kurtardığın gibi,Hz.Yusuf'u kuyudan ve zindandan kurtardığın gibi, Hz.Eyyub'u amansız hastalıktan kurtardığın gibi,hz.İsmail'i kurban olmaktan kurtardığın gibi , Hz.Yunus'u gecenin karanlığından, Deniz'in fırtınasından, Balığın karnından kurtardığın gibi Soma'da maden ocağında mahsur kalan kardeşlerimizi de kurtar ya Rabbi, Sen her şeye kadirsin. " Allâhumme salli ala seyyidina ve nebiyyina Muhammed
Allahım sen mekanlarını cennet eyle geride kalanlara da sabır ihsan eyle yetimleri sahipsiz bırakma Allahım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst