Soğan Kızartması tarifi

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Malzemeler:
- 1 büyük kuru soğan
- 2 su bardağı ayran
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığından biraz az tuz
- Karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Kızartmak için yağ


Soğanı çok ince şekilde doğrayın. Dilimleri birbirinden ayırarak, bir borcama koyun.


Üzerine tüm soğan dilimlerini ıslatacak şekilde ayranı ekleyin ve en az 1 saat dinlenmeye bırakın.


Un, tuz ve diğer baharatları karıştırın. Soğan dilimlerini ayrandan çıkartıp, unlu karışıma bulayın.


İyice kızdırdığınız yağda, kızartın. Fazla yağını almak için mutfak havlusunun üzerine koyabilirsiniz.
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
Bunu hep denemek istiyordum bir türlü nasip olmamisti sanirim bu tariften denicem
 
H

Hera

Misafir
Bunu derhal yarın yapıcam muhteşem bir arasıcak meze yemek esnasında accayip güzel gider okym sağoLLLLL
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
cook severim ama benımkiler soğanın s ni yemezler uffff
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst