incitanemtuana
Daimi Üye
SOĞAN ÇORBASI MALZEMELER
Soğanları soyarak ortalarından ikiye bölünüz.Yarım halka şeklinde doğrayınız.Sonra yağda hafifçe çevirerek biraz öldürüp unu katınız.Bir kaç kere unlar kavurarak,et suyunu birden dökünüz.Tuz ve muskatı ekleyiniz.Dibinin tutmamasını sağlamak iiçin kaynayıncaya kadar karıştırınız.40-50 dakika daha pişirip tel süzgeçten başka bir tencereye fazla bastırmadan geçirerek ateşe koyun.
TERBİYESİ;Sofraya almadan hemen önce yumurtaları bir kapta çırpıp süt katın.Karıştırarak ateşteki çorbaya ilave edin.Kaselere boşaltıp rendelenmiş kaşarı serpin ve son olarak fırında üzerleri kızarana dek pişirin ve servis edin.
ALINTI

- 9-10 bardak et suyu
[*]1.5 yumurta kadar margarin
[*]3 çorba kaşığı dolusu un
[*]1 yumurta
[*]3-4 baş soğan
[*]1 çay bardağı kaşar peyniri
[*]2-3 fske muskat rendesi
[*]1 çay bardağı süt,tuz
Soğanları soyarak ortalarından ikiye bölünüz.Yarım halka şeklinde doğrayınız.Sonra yağda hafifçe çevirerek biraz öldürüp unu katınız.Bir kaç kere unlar kavurarak,et suyunu birden dökünüz.Tuz ve muskatı ekleyiniz.Dibinin tutmamasını sağlamak iiçin kaynayıncaya kadar karıştırınız.40-50 dakika daha pişirip tel süzgeçten başka bir tencereye fazla bastırmadan geçirerek ateşe koyun.
TERBİYESİ;Sofraya almadan hemen önce yumurtaları bir kapta çırpıp süt katın.Karıştırarak ateşteki çorbaya ilave edin.Kaselere boşaltıp rendelenmiş kaşarı serpin ve son olarak fırında üzerleri kızarana dek pişirin ve servis edin.
ALINTI
