Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Smesen pirojka (Karışık börek)

Konu, 'Poçalar-Börekler-Çörekler' kısmında Teyzos tarafından paylaşıldı.

  1. Teyzos

    Teyzos Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    30 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    2.609
    Beğeniler:
    4.031
    Smesen pirojka (Karışık börek)
    Malzemeler:
    6 adet yufka, 1 kilo ıspanak, 1 soğan, 200 g pastırma, 5 yumurta, Yarım bardak süt, 2 kaşık yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı,
    Üzeri İçin:
    Susam, Çörekotu
    Tarifi:
    Geniş dikdörtgen şeklinde bir tepsiyi zeytinyağı ile yağlayın. Böreğin arasına sürmek için yarım su bardağı zeytinyağı, süt, yoğurt ve 4 yumurtayı bir kapta karıştırın. Şimdi de böreğin ikinci katını yapmak için az zeytinyağı ve ayçiçek yağı içerisine bir soğanı ve önceden haşladığınız ıspanağı iyice soteleyin. Bunlar bir kenarda soğurken, ilk yufkanızı tepsinin üzerine serin. Bir yufkayı da parçalayarak üzerine yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan yeteri kadar dökün. Böreğin ilk katına pastırmaları yerleştirin. Sonra yufkayla örtüp aynı işlemi yapın. Ardından hazırladığınız ıspanağı yufka üzerine serin. Yine yufkayla üzerini örtüp, sosunuzdan ekleyin. Son katına ise kaşar peynirini koyup (arzuya göre kırmızı biber de konulabilir) son yufkayı da serin. Üzerine yumurta sürüp, susam ve çörekotunu ilave ettikten sonra 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Böreğiniz hazır.
    [​IMG]