Portakal Sulu Ördek
Ehl-i Keyf Hatunu
1 kilo patlıcan
1 kilo domates
Yarım kilo kapya biber
Yarım kilo yeşil biber
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sirke (elma-üzüm)
Tencereye 2 bardak sirke ve zeytinyağı konulur. Isınınca içine alacalı soyulmuş küp doğranmış patlıcanlar atılır. 15 dk pişirilir. Sonra süzülüp kenara alınır.Daha sonra kapya biber atılır karışıma. Bu da pişince kenara alınır yeşil biberler pişirilir.Yeşil biberlerde pişince domatesler ve sarımsak atılır. Domatesler pişmeye yakın içine pişirilmiş patlıcan kapya ve yeşil biber atılır.Bu şekilde bir süre daha pişirilir. Daha sonra içine tuz atılıp sıcak sıcak kavanozlara konulur. Temiz kapaklarla ağızları temizlenip kapatılır ve ters çevrilir. Tarif Canan HASTÜRK'e aittir.
1 kilo domates
Yarım kilo kapya biber
Yarım kilo yeşil biber
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sirke (elma-üzüm)
Tencereye 2 bardak sirke ve zeytinyağı konulur. Isınınca içine alacalı soyulmuş küp doğranmış patlıcanlar atılır. 15 dk pişirilir. Sonra süzülüp kenara alınır.Daha sonra kapya biber atılır karışıma. Bu da pişince kenara alınır yeşil biberler pişirilir.Yeşil biberlerde pişince domatesler ve sarımsak atılır. Domatesler pişmeye yakın içine pişirilmiş patlıcan kapya ve yeşil biber atılır.Bu şekilde bir süre daha pişirilir. Daha sonra içine tuz atılıp sıcak sıcak kavanozlara konulur. Temiz kapaklarla ağızları temizlenip kapatılır ve ters çevrilir. Tarif Canan HASTÜRK'e aittir.