Sinor için un, su ve tuz yeterli. Bildiğimiz yufkayı yapacak şekilde bir hamur hazırlanır. Yuvarlak açıldıktan sonra 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritlerin her biri rulo halinde sarılır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında fırınlanır. Daha sonra kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Lazım oldukça çıkarıp benim gibi pişirebilirsiniz. İlk önce ılık suyla ıslatılır. Su sıcak ve çok olmamalı yoksa hamur olur. Sinorlar şiştikten sonra sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da tereyağında kavrulmuş nane ile pulbiber eklenir ve afiyetle yenir. Afiyet olsun...
<script src='http://img4.imageshack.us/shareable/?i=sinor.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>
alinti...
<script src='http://img4.imageshack.us/shareable/?i=sinor.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
</noscript>alinti...