Sinor

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
Sinor için un, su ve tuz yeterli. Bildiğimiz yufkayı yapacak şekilde bir hamur hazırlanır. Yuvarlak açıldıktan sonra 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritlerin her biri rulo halinde sarılır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında fırınlanır. Daha sonra kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Lazım oldukça çıkarıp benim gibi pişirebilirsiniz. İlk önce ılık suyla ıslatılır. Su sıcak ve çok olmamalı yoksa hamur olur. Sinorlar şiştikten sonra sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da tereyağında kavrulmuş nane ile pulbiber eklenir ve afiyetle yenir. Afiyet olsun...
<script src='http://img4.imageshack.us/shareable/?i=sinor.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

alinti...
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Sinor değişik ilk defa duyuyorum ama deneyeceğim.Ellerine sağlık:sirin:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.529
Puan
113
Konum
İstanbul
Çok gördüm ama hiç denemedim güzele benziyor ben etsuyu falanla ıslatıyorlar sanıyordum eline sağlık bir ara denicem bunu...
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
ayyyy bu siron dan biz siron yada sırın deriz hangisi doğru bilmiyorum
bu hafta yedim çok lezzetli bir şeyyy

benim bildiğim kadarıyla bu yemek doğu karadeniz ve doğu anadolu karışımı bir yemek
ben hep buralarda yedim:huhuu:
 
OP
elis

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
sagolun arkadaslar,denemenizi tavsiye ederim,ben cok kucuk bi tepside yaptim,ziyan olmasin,eger guzel olmazsa diye,ama hosuma gitti benim,,,

resim ve yazi alintidir,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst