Sılanız boş durmadı buyrun yeni lezzetlere

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Özellikle Sarma ve Milföyden baklavan müthiş güzel gözüküyor tebrik ederim valla çok güzel -alkis
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
baklavanın tarifi varmı süperrrrrrrr:kayris:

Tamam şimdi gördüm canım baklavayı hazır milföy hamurundan yaptım canım milföylerin arasına ceviz içi veya fındık içiyle sarıp borcama dizdim üzerine tereyağ gezdirip fırına verdim 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirip 3buçuk bardak şeker 3bardak su 4 5 damla limon suyu şerbeti kaynatıp sıcağa soğuk şerbeti veriyoruz canımcım takıldığın birşey olursa tarifde yine bana sorabilirsin canımcım
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
bilgisayar karşısında şapırdanmaya başladım resmen ya :D
Ellerine sağlık canım benim maşşallah pek hamaratsın :)
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Lilavcım resmini paylaşmışım ama tarifimi paylaşmamışım

akxqty.jpg


4qnfr7.jpg



Zeytinyağlı yaprak sarması için malzemelerim

Yarım kilo asma yaprağı
2buçuk subardağı pirinç
1baş soğan (küçükse 2baş soğan olabilir)
bir yemek kaşığı domates salçası
maydanoz ince kıyılmış,kimyon,sumak,tuz,karabiber ve biraz sıvıyağ biraz zeytin yağı
malzemeleri bir kapta yoğurup daha sonra yapraklarımız alıp tek tek sarıyoruz tencereye ister sırayla isterseniz dikine dikine doğru diziyoruz üzerine kabuklarını soyduğumuz limonları dilimleyip yerleştiriyoruz dolmamızın pirinçleri pişdikden sonra ocakdan alıp ister sıcak ki sarmayı ben soğuk severim isterseniz sıcak servis yaparsınız afiyet olsun
 

kanatsiz_angel

Aktif Üye
Katılım
22 Şubat 2013
Mesajlar
213
Tepki
140
Puan
43
Konum
sivas
Lilavcım resmini paylaşmışım ama tarifimi paylaşmamışım

akxqty.jpg


4qnfr7.jpg



Zeytinyağlı yaprak sarması için malzemelerim

Yarım kilo asma yaprağı
2buçuk subardağı pirinç
1baş soğan (küçükse 2baş soğan olabilir)
bir yemek kaşığı domates salçası
maydanoz ince kıyılmış,kimyon,sumak,tuz,karabiber ve biraz sıvıyağ biraz zeytin yağı
malzemeleri bir kapta yoğurup daha sonra yapraklarımız alıp tek tek sarıyoruz tencereye ister sırayla isterseniz dikine dikine doğru diziyoruz üzerine kabuklarını soyduğumuz limonları dilimleyip yerleştiriyoruz dolmamızın pirinçleri pişdikden sonra ocakdan alıp ister sıcak ki sarmayı ben soğuk severim isterseniz sıcak servis yaparsınız afiyet olsun

aşık oldum :ask:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
benim haftaya pazartesi sarmam gerekiyor oğluşun dogum günü için..
Sılam sarmazsam sen o tencereyi bana göndersen nasıl olur:ne:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst