Sığır yahnisi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
s%C4%B1%C4%9F%C4%B1r_yahnisi.jpg


Sığır yahnisi

Malzemeler:

1 kg. sığır eti (yağı alınmış ve iri küpler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı içyağı veya
75 gr. tereyağı
100 gr. kuzunun sırt yağı
1 çorba kaşığı un
1 karışık ot demeti
Karabiber
tuz
200 gr. iri arpacık soğanı
200 gr. bütün küçük mantar
1 çorba kaşığı toz şeker
30 gr. tereyağı

Hazırlanışı:

İçyağını veya tereyağını tencerede eritin. Kızınca içine etleri atın ve altınımsı kahverengi oluncaya kadar hızlı ateşte kızartın. Kızarmış etleri bir tabağa alın ve tencerenin içine küçük küçük kestiğiniz sırt yağını atın. Yağlar kıtır kıtır oluncaya kadar kızartın. Unu, karabiberi ve tuzu tencerede kızaran yağların üzerine atın, bir çevirip etleri tekrar tencereye koyun. Karışık ot demetini de atarak, tencerenin kapağını kapatın. Yemek kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 2 saat pişirin. Pişme sırasında yemeğinizi takip edin. Suyu çok azalırsa, zaman zaman içine çok az sıcak su ekleyin. Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Kızınca içine bütün halde soyulmuş arpacık soğanlarını atın ve karıştırarak kavurun. Soğanlar biraz kızarınca bütün olarak mantarları ilave edin ve birlikte 3-4 dakika daha kavurup hepsini etin üzerine ilave edin. Şekeri de ete ilave ederek yemeğinizi 30 dakika daha pişirin. Yemeğiniz pişince, karışık ot demetini çıkararak atın, tuzunu karabiberini kontrol edin. Yanında haşlanmış patates ve sarımsaklı marul salatası ile servis yapın.

ekolay
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
normalde eti sevmeyen ben bu ara canım cook et cekiyor hayır olsun inşallah :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst