Sezon indirimi tuzağı!

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
735993_detay.jpg


Yüzde 80'e varan indirimlere dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, tüketicileri yüzde 80'e varan indirim vaat eden sezon sonu kampanyalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaya, sezon sonu indirimleriyle vatandaşların alışveriş yapmaya zorlandığını öne sürdü. Sezon sonu indirimlerinin esnaf ve ticaret odalarından izin alınarak yürütülmesi gerektiğine dikkati çeken Kaya, ''Bu indirimlerin süreleri de 15 günü geçmemelidir. Fakat ülkemizde herkes kafasına göre camlarına ve vitrinlerine sezon sonu indirimi afişleri asıyor'' dedi.

Tüketicilere ürünlerin indirim vaadiyle pahalı fiyata satılabildiğini belirten Kaya, indirim vaat eden bazı afişlerin tüketicileri yanılttığını söyledi. Kaya, ''Mağazalarda 'yüzde 60'a varan indirim' diye afişler asılıyor. Fakat öyle bir hazırlanıyor ki afişler, sanki tüm ürünlerde büyük indirim var. Böyle olmadığını mağazada kasaya gittiğinizde anlıyorsunuz. Tabii o zamana kadar da iş işten geçmiş oluyor'' ifadelerini kullandı.

''İHTİYACIMIZ OLAMAYN BİR ÜRÜNÜ ALMAMALIYIZ"
Kaya, indirim afişlerinin tüketicilerin alışveriş yapma iştahını artırdığını kaydederek, ''Sezon sonu indirimi' deyip vatandaşlar kandırılıyor. Sizi indirimle kandırarak, mağazaya sokuyorlar ve pahalı ürünleri almanızı sağlıyorlar. Yani bu şekilde haksız bir satış politikası söz konusu. 20 liraya indirime giden ürünü almak isterken daha pahalı bir ürün alıyorsunuz'' diye konuştu.

Tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapmaları gerektiğini anlatan Kaya, şunları söyledi:

''Mağazaların indirim afişleri tüketicilerin alışveriş iştahını arttırmasın, ihtiyacımız olmayan bir ürünü almamalıyız. Bunu almak 'israf etmek' anlamına gelir. O kadar çok indirim yapılıyor ki paranız olmasa bile kendinizi alışveriş yapmaya zorluyorsunuz.''

İndirimli ürünlerin kalitesiz olabildiğini, kendilerine bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

''İndirimli ürünlerin kullanım süreleri çok kısa. Fakat bu ürünü değiştirmek istediğinizde 'size indirimli satmıştık' diyerek yenisini de vermiyorlar. Yani mağazalar, ayıplı malı sezon sonu indirimleriyle elinden çıkarıyor. Türkiye'de sezon sonları bir türlü bitmek bilmiyor, sürekli sezon sonu indirimi var. Sezon sonu dediğin yılda 2 defa olur. Sürekli indirim yapılıyor ki vatandaş mağazadan çıkmasın.''

Kaya, tüketicilerin ürünlerin indirimden önceki ve sonraki fiyatı konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

AA
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Arada bende yapmıyor değilim :hihi: Bazen seneye daha güzeli,iyisi çıkar diye kendimi avutsamda o indirimleri görünce alışveriş yapmaktan kendimi alamadığım da oluyor :cokkomik:
 

burcu13

Daimi Üye
Katılım
6 Ekim 2011
Mesajlar
288
Tepki
311
Puan
63
Konum
türkiye
ya hep para tuzağı bunlar gercekten bi arkadasım vardı diodu burcu biz sezon sonu indirimi die yaptıgımız kampanyalar yalan bu kampanyalardan önce fiyatları ucuruyoruz rresmen bire beş katlıoruz sonrada normal fiyatına indirip &50 indirdik dioruz halbuki yine aynı fiyattan satıoruz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst