Sezen'e "Aksu" soyadını veren adam

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Sezen'e "Aksu" soyadını veren adam

attachment.php


Türk hafif müziğinde «Yaşanmamış Yıllar / Olmaz Olsun» plağıyla büyük bir çıkış yapan Sezen Aksu iki yıllık evli. 22 yaşındaki sanatçının eşi Engin Aksu, Kanada'da jeoloji doktorası yapıyor... Yukarıdaki fotoğrafta Sezen ile Engin, Kanada'da görülüyor...

Yaşamına, 13 Temmuz 1954'te Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, Fatma Sezen Yıldırım olarak başlayan Sezen Aksu'nun ilk evliliğinin öyküsü ve ilk eşinin internette ilk kez yayımlanan fotoğrafları...

attachment.php


- «Onunla fakültenin bahçesinde karşılaştım... Çok kendini beğenmiş, gururlu bir hali vardı. Üstelik davranışları hayli sinir bozucuydu. Bir an göz göze geldik. Ve...»

Yukarıdaki sözcükler hafif müzik dünyasına «Yaşanmamış Yıllar / Kusura Bakma» adlı yapıtlarla giren Sezen Aksu'ya ait...

1954 doğumlu, Ziraat Fakültesi üçüncü sınıfından ayrılan sanatçı tam iki yıldır evli... Kocası Engin Aksu ise Kanada'da deniz jeolojisi doktorası yapıyor.

Geçtiğimiz ay içinde Kanada'ya giden Engin Aksu, eşiyle on beş gün birlikte oldu. İkinci balaylarını yaşadıklarını belirten sanatçı «Herkes nedense kocamı merak ediyor... Yirmi beş yaşında hayli yakışıklı bir adamdır. Fakültede başlayan arkadaşlığımız altı ay sonra nikah masasında sonuçlandı. Aslında evliliğimiz için fazla düşünüp taşınmadık. Bence birbirini seven kişiler beraberliklerini hemen gerçekleştirmeli. Kocamı çok seviyorum. Evlendiğimizden yedi ay sonra Kanada'ya giden Engin ile aramızda şimdi kilometreler var. Ama...»

Evet, kocasından binlerce kilometre uzakta olan Sezen Aksu «Engin ile günaşırı telefonla konuşuyoruz. Kazancımın çoğunu telefon parasına yatırıyorum. Üç dakika olsun onun sesini duymak yeterli oluyor bana» diyordu.

Bir an elini çantasına doğru uzatan Sezen Aksu portföyünden Engin Aksu'nun resmini çıkardı. Ve o andaki düşüncelerini şu sözcüklerle belirtti:

- «Engin'i çok özlediğim zamanlarda şimdiki gibi resmine bakıyorum. Zaten bir yıl sonra Türkiye'ye dönüyor...» Yirminci yüzyıldaki evliliklerin ancak çiftlerin gösterecekleri anlayışla yürütülebileceğini savunan sanatçı, «Aslında Engin'e göre ben daha muhafazakar sayılırım. Kocam işlerime ve yaşantıma karışmaz. Bu yüzden ilişkimizi yanlış yorumlayıp ayrılacağımızı söylüyorlar. Kocamdan ayrılmayı düşünmüyorum...»

Evet, Sezen Aksu kocası Engin'i kısa da olsa anlatmıştı. Ama sanatçının önünde upuzun bir geleceği ve müzik yaşantısı vardı. Bu konuda «Çizgimi hala bulamadım... İlk zamanlar Ajda Pekkan'ın etkisi altında kaldım. Ama bundan sonra kendi bestelerimi okuyacağım ve Sezen Aksu olarak yepyeni bir yere gelmek amacındayım» diyerek soruları cevaplıyordu...

attachment.php


(Üstteki fotoğraf: Sezen Aksu ve eşi Engin bir arkadaş toplantısında...)

(Ses Dergisi - 15 Ocak 1977)

Kaynak: turknostalji.com
 

Ekli dosyalar

  • sezene-aksu-soyadini-veren-adam-631.jpg
    sezene-aksu-soyadini-veren-adam-631.jpg
    83,9 KB · Görüntüleme: 48
  • sezen-aksu-2.jpg
    sezen-aksu-2.jpg
    73,9 KB · Görüntüleme: 48
  • sezen-aksu.jpg
    sezen-aksu.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 46

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst