Sevgili Anneanneler-Babaanneler

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
Sevgili Anneanneler-Babaanneler,

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.259.259/p403x403/534944_10151020402524255_1028440776_n.jpg

Kızınızın/gelininizin sütünün yeterliliğini sorgulamayınız. Hele de emzirmeyi yeni öğrenen bir anneye “Sütün yaramıyor” gibi yıkıcı nitelikte yorumlar zinhar yapmayınız.

Anne sütü ekşimez. Memedeki süt hiç ekşimez. Yoğurt değil ki bu…

Sizin zamanınızda hazır bebek bezlerinin, otomatik çamaşır makinelerinin, mutfak robotlarının olmadığını biliyoruz. Lütfen siz de bebeklere yönelik televizyon kanallarının, GDO’ların, cıngıl cıngıl reklamların olmadığını biliniz.

Evet, sizin zamanınızda bebekler altı aylıkken bezi bırakıyordu. Öte yandan yenidoğan bebekler iki (üç??) ezan geçmeden emzirilmiyor, şekerli su veriliyordu. Sütlü pirinç unu da oldukça popüler bir mamaydı. Anlayacağınız sizin zamanınızda yapılan her şey doğru değildi, devir değişti.

Kısacası, “Bizim zamanımızda …” diye başlayan cümleler kurmadan önce sizin zamanınızda yaşamadığımızı lütfen unutmayınız.

Kızınızın/gelininizin herhangi bir cinsiyetten çocuk doğurması konusunda ısrarcı olmayınız. Unutmayınız, babalar ne verirse anneler onu pişiriyor.

Torununuzu parka götürdüğünüzde lütfen dikkatli olunuz. Onun için değil, kendiniz için. Maazallah bir gün kaydıraktan kayarken bir yerinize bir şey olacak.

“Bir yeri şişer, canı çeker” diyerekten bebeğimize çikolata, kahve, kola ve bilumum alakasız yiyecek-içecekleri lütfen tattırmayınız. Bir yeri şişmez. Şişse de iner.

Torununuzun sağ elini kullanması konusunda ısrarcı olmayınız. Bırakınız, hangisini istiyorsa onu kullansın. Solak olmasında hiçbir sakınca yok.

Evet, biliyoruz çocuğu şımartmak büyükanneliğin doğasında var. Ancak bunu yaparken mümkün olduğu kadar biz anneleri zor durumda bırakmamaya çalışınız. Kötü alışkanlıkların yerleşmesinin kısa sürdüğünü, ancak unutturulmasının vakit aldığını unutmayınız.

Karşı olduğumuzu bildiğiniz şeyleri gözümüzün önünde yaparak bizi kötü polis olmak zorunda bırakmayınız. Biz yokken yapınız ve bize söylemeyiniz.

Anneler çocuklarını aç bırakmazlar. Bir çocuk sürekli yemek yemek, tombul olmak zorunda değildir. Obezite denilen şey günümüzün önemli sorunlarından biridir.

Benzer şekilde anneler çocuklarını hasta da etmezler. Çocuklar kendileri hasta olurlar. Rica ediyoruz en ufak bir burun akıntısında“Annesi hasta mı etmiş benim kuzumu?” demeyiniz.

Aslında çocuğumuzla aynı ortamdayken bizden “annesi” olarak hiçbir zaman bahsetmeyiniz. Bizim de ismimiz var.

Anneler çocuklarını ağlatmazlar. Lütfen, lütfen çocuklarımız ağladığında “Neden ağlıyor?” diye sormayınız. Gerçek şu ki çoğu zaman neden ağladığını biz de bilmiyoruz. Kendi de bilmiyor.

Televizyonun faydalı bir şey olduğu yanılgısından kurtulmaya çalışınız. Torununuzun bir şeyler öğrendiği iddiasını bırakınız; Peppee’yi izlemeyi siz de seviyorsunuz, itiraf ediniz.

Hayır, lazımlıklı mama sandalyelerinden istemeyiz; teşekkür ederiz.

Haklıymışsınız, anne olunca anladık.

Biliyoruz, anneanne-babaanne olunca yine anlayacağız.

İşbu mektupla ilgili anlayışınız için teşekkür eder, ellerinizden öperiz.

Anneler..
 
OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
rica ederim sekerparem bende pepe keloglan onlari cok seviyorum :hihi: hic buyumucem sanirim :hihi:

dimi sadiye ablam onlarda bildiklerini ogretmeye calisiyolar aslinda iyi niyetlerinden ama :tskler:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
Güzel bir yazı olmuş:eek: Anneanneler-Babaannelerin tarafından olanda varmı çift taraflı dinlemeyi severimde onlar gelin yada kızlarına ne der acaba :bestas:
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.182
Tepki
1.427
Puan
113
Konum
yurtdisi
butun bu yazilanlar dogru,hepsine katiliyor hele bir bölum varki ,Torununuzu parka götürdüğünüzde lütfen dikkatli olunuz. Onun için değil, kendiniz için cunku eltim diz kapagini kirdi cocouk parkinda yazik oldu
 

gokyuzu

Daimi Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
4.135
Tepki
7.606
Puan
113
Konum
İstanbul
önemli olan içindeki çocuğu öldürmiyceksin bence yeri geldimi çizgi filmde bakcen hatta laf aramızda kızlar:sirin: ben bi akşam çocuklarla kaydıraktan bile kaydım oh sefam olsun:kahkaha::kahkaha:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst