Selülit ile İlgili Gerçekler

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Selülit ile İlgili Gerçekler

Selülit, kadınların % 90’na göre yaşamın çirkin bir gerçeğidir: Aynı zamanda, selülit portakal kabuğu şeklinde cilt olarak da bilinen kötü gözüken yağ depolarıdır. Sıradan yağlardan daha fazla olan selülit, yağ, artık ve çıkıntı, hafifçe sallanan bir kütleyi oluşturan suyun belirgin bir bileşimidir. Ayrıca, liflerde ve derinin altında bağ dokuda tutulur. Genellikle selülit kaçlarda, uyruklarda ve kaba etlerde görülür, fakat aynı zamanda da kollarda, karında ve sırtın üst kısmında görülebilir.

Selülit oluşmasının sebepleri nelerdir?

Selüliti oluşturan birkaç faktör, uyuşuk bir kanın ve lenfatik dolaşımın yanında diyeti de içererek, fazlalıkların birikmesine izin verir. Selülitinizin ilerleyip ilerlemeyeceğine bu üç şey karar verir:soya çekimi, es****** ve yağ. Bu üçlüden biri olmazsa, selülitiniz olmaz fakat vücudunuzda sadece sıradan düz yağınız olur.

Soya çekimi selülitiniz varsa, yani, annenizde varsa… ve anlatmak istediğim selilüt gevşek birbirine geçmiş bir tabadır, aynı zaman ortaya çıkan yağ globülleridir (topaklardır) ----zayıf olsanız bile selülitleriniz olur ve olacaktır. Yaşla birlikte bağ doku inceldikçe, çukurlaşmalar oluşur. İnce bir deriniz varsa, ayrıca soya çekimi, selülitünüzün derinizden görünmesi daha kolaydır. Annenizin selülitü varsa, yağ hücrelerinin bir araya gelmesini sağlayan annenizin gevşek dokunmuş ve bağ dokusunu muhtemelen sizde almışsınızdır. Şu an bildiğiniz gibi selülit fazla yağdır: birbirine geçmiş doku liflerinin arsında sıkışan bir yağdır. Alttaki ağ gevşek olarak dokunulmuşsa, lifler boyunca yağ şişkinlikleri deri üzerinde “süzme peynir”e neden olur. Yaşla birlikte birbirine geçmiş doku inceldikçe, tahminiz den daha fazla çukurlaşmalar oluşur.

Lifler kaslardan yağlara uzanır ve derinin altına ve üzerine bağlanır, dikey olarak, 90 derece açıda, bu lifler çukurlaşır ve buruşur. Bahsettiğim lifler, erkelerde çapraz bir biçimde, 45 derece ile, olur bu yüzden kadınlara göre yağ şişkinlikleri daha azdır.

Ös****** Faktör

Kadınlar büyüme çağına girdiklerinde, vücudun yumurtalıkları kalçalarda, uyluklarda ve kaba etlerde yağ depolamaya ve çocuk doğurmayı sağlayan hormon es******ini oluşturmaya başlar. Ayrıca, selülitin buruşmuş görünümünü sağladığı için es******e teşekkür edebiliriz: yağ hücrelerini yapışkan yapar bu yüzden de üzüm gibi bir araya toplanırlar ve selülitün görünümüne katkıda bulunurlar.

Diyetler, sadece selülitleri kontrol altına almada rol oynarlar çünkü selülit aslında genetik, hormonal ve anatomik bir problemdir. Özellikle kilolu biriyseniz, diyet size yardım edebilir fakat tamamen sorunuzu çözemez. Aslında, bazı iştahsız kadınların selülitü vardır. Bazı kilolu kadınların ise selülitü yoktur.
Daniell M. Schupp, New York’da Reebok Sports Club diye bilinen bir yerde diyetisyen ve spor-beslenme uzmanı, özel bir egzersizi göz önünde tutan , düzenli egzersiz yapmanızı ve yağdan oluşan kalorilerin günlük miktarları 20 ile 25 olan düşük-yağ içeren diyeti uygulamayı öneriyor. Aşağıda bulunan örnek, bir kılavuz olarak yardımcı olabilir.
Ayrıca, kişisel bakımlarınızı ve kalori miktarlarınızın farklı olduğunu bilmelisiniz. Kişiye özel bir diyetisyen, size kişisel kilo amaçlarınıza ve fiziksel aktivite seviyenize göre kişiye özel bir diyet sağlayabilir.

Örnek 1500 Kalori Programı:

Sabah kahvaltısı
Kaymağı alınmış yada az yağlı 1 fincan soya sütü ile 1 fincan tahıl gevreği (her bir life 5 gram)
1 kaşık ezilmiş fındık
1 küçük muz

Öğlen:
Kıvırcık, domates, hardal yada az yağlı mayonez ile iki dilim tahıl ekmek üzeri 84 gram hindi
2 kaşık soslu ( kırmızı, yeşil ve sarı sebzeleri içeren ) salata

Atıştırma:
1 tas yağsız yoğurt
1 tas kavun

Akşam yemeği:
112 gram kızarmış balık, tavuk yada yağsız kırmızı et
1 kaşık dövülmüş yağ ile 1 küçük pişmiş tatlı patates
1 tas haşlanmış brokoli

Atıştırma:
1 bardak kaymağı alınmış süt ve 1 tane elma
Bakım Kılavuzu: her bakım için 80-100 kalori
Tahıl ve bezelye: ½ tas
Tatlı patates ve patates: 1 tane küçük patates
½ bir cins tatlı küçük ekmek: 2
Hamur işi/ tahıl/ pirinç: ½ tas
Fiyonk biçiminde üstü tuzlu kraker: ¾ gram

Bol su ve fiziksel aktivitelerin çoğuyla bir araya gelmiş erimez fiberdeki bir diyet ( kepekli buğday, sıvılar, sebzeler), “açık” bir programı başarmanın en iyi yoludur. Diyetinizdeki yağ oranını azatlığınızda, tükettiğiniz kalori miktarını da azatlığınızı unutmayın. Mesela, karbonhidratların ve proteinlerin her gramında sadece dört kalori, ve yağların her gramında ise dokuz kalori vardır. Bu yüzden yağların her gramını diyetinizden çıkarın ve iki kat daha fazla kilo veririn. Diyetinizden çıkardığınız her protein yada karbonhidratların gramını aldığınız kilo kaybına göre iki kat daha sağlayacaksınız. Fakat, yağın kalorinizin %20’den daha azını yemeyin.
 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Kremler ve İçilen İlaçlar

Selülit, tam yağlı bir tabakayı içine alan ve derinin yüzeyinin altından kasa uzanan üç-boyutlu bir sorundur. Sonuç olarak, uygulamalı kremlerin göğüs selülitlerinde daha az başarı şansları vardır. Derinin yüzeyine uygulanan kremler derinin içine tamamen işleyemez, yağ hücrelerinin bir birinden ayrılmasına neden olur, lenfatik dolaşımı düzenler ve derinin şişkinliğini azaltır. Uygulana losyonun herhangi bir iyileşme yaptığı gözleniyorsa, kremle masaj yapın ve ovun; bölgedeki şişkinliği azaltabilir ve lenfatik dolaşımı düzeltebilir. Ne kadar önemsiz ve geçici olursa olsun, edindiğimiz iyileşme kremde bulunan aktif karışımla hiçbir şey yapamaz ve selülitleri tamamen yok edemez.

Ultrason
Ultrason, selilütle mücadele etmek için ilginç bir kavramdır. Maalesef, azaltma da yada yok etmede yayarlı değildir veya selilüt birleşimini değiştiren her yöntem, ultrason ile selilütü yok ederek oluşur.

Yağ aldırma (Liposaction)
Bilen bir inanışın aksine, selülit yağ aldırma (Liposaction) için bir gösterge değildir. Yağ aldırma, fazla yağ deposunu ve şişlikleri yok etmede muntazamdır ( yağ hücrelerinin kümeleştiği bölgede). Yani, baş belası sorunlar, uyluklarda, karında, kalçalarda, kolların üst kısmında ve diğer böyle yağ depoları için müthiştir. İstenmeyen yağ hücrelerini yok etmek istiyorsanız yağ aldırma işinize yarar. Ayrıca, tayt ve badi giydiğinizde iyi bir siluetiniz (tümsek yada şişkinlikleriniz belli değilse) varsa , fakat selülitünüz varsa, yağ aldırma girinti ve çıkıntıları yok edemez.
Not: Yağ aldırma fazla yağ hücrelerini yok edebilir fakat onların kendi kendilerini nasıl düzenlediğini ve genel yapılarını etkileyemez.

Yeni Keşif: Cellasene
Tekrardan, paranızı cebinize koyun ve İtalya’dan pahalı yeni şifalı bitki ürünü olan Cellasene için paranızı harcamayın. Bu, bilinen ilavelerin sadece büyüleyici-güvenilir bir karışımdır ve kan dolaşımını artırmak için ürünün üretici tarafından reklamı yapılmıştır. Sıvı yoğunlaşmasını azaltır ve ****bolizmayı düzenler. Belirtilen çalışmaların hiç birisi dikkatli incelenmemiştir ve çalışmalar düzenli kontrolleri azaltmıştır. Cellasene birkaç şifalı ottan daha fazlasını içermez ve insan vücudunun biyolojisi üzerinde etkisi yoktur.

Not: Paranızı Biriktirin
Çünkü selülit, derinin altından kaslara uzanan üç-boyutlu bir problemdir ve selülit yağ hücrelerinin şişmesine, yapışkan olmasına ve bir araya toplanmasını neden olur. Hiçbir topik al kremin çok fazla etkisi yoktur. Bu yüzden, başarı şansı biraz yüksek olan tedavi seçenekleri, yağlı tabakanın tam yoğunluklu tarifini içerendir.

Derin doku masajı
Şu an, bu tedavi bütün selülitlerde yararlı olacak derin bir doku masajıdır. Bu prosedür birkaç ticaret isimlerle, Endermologie’da içine alarak, LPG ve Silhouette, Luxar ile devam edecektir. Bu terapi kursu, bir haftada iki tedavi olan her biri 35 dakika süren ve 8 ile 10 haftayı içeren tedaviler serisidir.
Nasıl çalışır: Bir doktor ve asistanının, bir hortumun sonuna bağladıkları iki silindir ile bir vakum, selülitin olduğu bölgede bir makine hareket ettirirler. Makinenin emme işlemi yoğun bir masaj uygular. Farz edelim ki, makine masajı gibi, bu hareket lenfatik drenajı düzenleme süresince şişmiş yağ hücrelerinden ve hücreler arasından çıkan ekstra sıvıyı sıkar. Etki, yağı yukarıda yığılmış bir gruba döndürmektir, yumurtaların sıralarına şişmiş üzümler bütünüyle yapışıp, üstte yumuşak cildin kalmasına izin verir. Teoride, bu, harika görünür. Gerçek yaşamda, sonuç, birazcık gösterişsizden etkileyiciye doğru değişebilir.

Bir haftada iki kez minimum 14 seans tavsiye ediliyor.
Dezavantajları: iyileşme geçicidir. Yoğun masaj sericine maruz kalmaya karar verirseniz uzun süreli bir tedaviyi uygulayın. ( ez az 14 tedavi).

Egzersizler

Özellikle gevşek derinin altındaki yağı hedef alan bu yöntem kası sıkılaştırır ve derinin daha sıkı ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Fitness uzamanı Joyce L. Vedral Ph.D., selülitle savaşma kitabı Bottoms Up! (popolar yukarı!)’da (Warner), diğerinden daha hızlı olan iki egzersizini uygulayarak, farklı bir kas kütlesini hedef alan her egzersizi ile, süper setler kullanır ve diğer seti yorgunluk için uygulanırken rahatlamak için de kas setlerinden birini verir. Bu, selülitlerin görünümünü yumuşatan kasın daha pürüzsüz ve derinin de daha sıkı görünmesini sağlar. Egzersizin diğer bir yararı da: kan dolaşımını hızlandırmasıdır.
Ayrıca, yağ hücrelerinin şişkinliği ve bağ şeritlerin matrisi (döl yatağı) yüzünden egzersiz tek başına sorunu çözemez. Selülitten muzdarip olan, harika vücuda sahip (profesyonel atletler de dahil) pek çok hastam var. Kanepe patatesi olan diğer hastalarımda ise selülitten eser yok. Düşünün bakalım.

Bronzlaşma
Selülitinizin olduğu bölgelerdeki bronzlaşma da az görünmesini sağlar. ayrıca, güneş derinin altında bulunan kolajenin uzamasına ve değişmesine neden olur; selülitin görünümünü büyütebilir. Bu yüzden güneşi istemeyin. En iyisi self-bronzlaşma ürününüzdür. 8 ya Neutrogena Sunless Tanning Spreyi yada Physicians Formula Sunless Tanning Losyonunu deneyin).
Kendi kendinize bronzlaşmak için: İlk olarak bütün deri hücreleri atmak için o bölgeyi yavaş yavaş bir Exfoliating (dökücü) kremle ovun. Bölgeyi suyla yıkayın ve bir havlu ile kurulayın. Şimdide yukarı doğru bir halka yaparak self- bronzlaşmayı uygulayın. Krem kuruyana kadar karnınız üzerinde bir havluyla uzanın.


alıntıdır
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
en güzel yöntemi yürüyüş yapmaktır bence ama yapamıyorum onu da düzenli olarak
 
G

guzelcem

Misafir
en güzel yöntem soğuk suyla masaj yaparak selülitlerden kurtulabilirsiniz emeğinize sağlık canısı...:eek::hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst