Şekerpare
Daimi Üye
Ben karnabaharı çoğunlukla kızartır,sarımsaklı yoğurtla servis ederim.Buaralar sağlıklı beslendiğimden ve fazla yağdan uzak durduğumdan karnabaharın yemeğini yaptım.Lezzeti bizim çok hoşumuza gitti.Sizlerle paylaşmak istedim


Kıymalı Karnabahar Yemeği:
Kıyma
Karnabahar
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
1 yemek kaşığı rendelenmiş domates (ben yazdan hazırlayıp konserve şiselerine koymuştum)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber,nane
Sıvıyağ
Sıvıyağ döktüğünüz tencerede kıymayı ilave edip kıyma pişene kadar kavurun.Minik küpler halinde doğradığınız soğan ve sarmısağı ekleyin.Ardından salça ve rendelenmiş domatesi sonra tuz,karabiber ve naneyi ekleyin.
Karnabaharı yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Kavrulan kıymanın üstüne ekleyip biraz karıştın.Üstüne suyu ve birazda tuz ilave edin.Düdüklüde pişirdim ben.Yaklaşık 10 dk içinde pişti.
Servis sırasında dilerseniz üzerine pul biber ve maydonoz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun efendim :ask:
Kıymalı Karnabahar Yemeği:
Kıyma
Karnabahar
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
1 yemek kaşığı rendelenmiş domates (ben yazdan hazırlayıp konserve şiselerine koymuştum)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber,nane
Sıvıyağ
Sıvıyağ döktüğünüz tencerede kıymayı ilave edip kıyma pişene kadar kavurun.Minik küpler halinde doğradığınız soğan ve sarmısağı ekleyin.Ardından salça ve rendelenmiş domatesi sonra tuz,karabiber ve naneyi ekleyin.
Karnabaharı yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Kavrulan kıymanın üstüne ekleyip biraz karıştın.Üstüne suyu ve birazda tuz ilave edin.Düdüklüde pişirdim ben.Yaklaşık 10 dk içinde pişti.
Servis sırasında dilerseniz üzerine pul biber ve maydonoz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun efendim :ask: