Şekerpare'nin Kıymalı Karnabahar Yemeği

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Ben karnabaharı çoğunlukla kızartır,sarımsaklı yoğurtla servis ederim.Buaralar sağlıklı beslendiğimden ve fazla yağdan uzak durduğumdan karnabaharın yemeğini yaptım.Lezzeti bizim çok hoşumuza gitti.Sizlerle paylaşmak istedim

resim


resim







Kıymalı Karnabahar Yemeği:

Kıyma
Karnabahar
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
1 yemek kaşığı rendelenmiş domates (ben yazdan hazırlayıp konserve şiselerine koymuştum)
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber,nane
Sıvıyağ

Sıvıyağ döktüğünüz tencerede kıymayı ilave edip kıyma pişene kadar kavurun.Minik küpler halinde doğradığınız soğan ve sarmısağı ekleyin.Ardından salça ve rendelenmiş domatesi sonra tuz,karabiber ve naneyi ekleyin.

Karnabaharı yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Kavrulan kıymanın üstüne ekleyip biraz karıştın.Üstüne suyu ve birazda tuz ilave edin.Düdüklüde pişirdim ben.Yaklaşık 10 dk içinde pişti.

Servis sırasında dilerseniz üzerine pul biber ve maydonoz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun efendim :ask:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine sağlık canım ben kızartmasını pek sevmem ya salatasını yada senin yaptığın gibi yemek şeklinde olanı yerim :dusun: kıymalı da yapmışsın lezzeti ikiye katlanmıştır herhalde :sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst