Şekerpare
malzemeler:
2 yumurta
3 tk fincanı pudra şekeri
3 tk fincanı sıvıyağ
2 tk kahve fincanı irmik
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya (kullanmıyorum sentetik olduğu için)
aldığı kadar un, sert hamur olmayacak/çok da yumuşak olmayacak
hazırlanışı
Tüm malzemeler yoğrulur hamur ikiye bölünür cevizden küçük parçalar koparılır yuvarlanır tepsiye dizilir ortalarına fındık batırılır. Diğer hamurdan da cevizden küçük parça koparılır oval yapılır üzerine yumurta sarısı sürülür çatalın tersiyle hafif bastırılır. Aynı tepsiye konur 200 derece fırında pişirilir.
şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
şeker suda eritilir kaynama noktasından sonra 20 dk daha kaynar limon suyu eklenir 5 dk daha kaynatılır. şekerpare soğuk şerbet sıcak olarak üzerlerine dökülür. ovallerin üzerine çekilmiş fıstık serpilir.
Kaynak :yemekbirask