Şeker Hastalığı Hızla Artıyor!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Sürekli bilgisayar başında oturmak, televizyon karşısında yemek, sağlıksız yaşamak, hastalıkları gittikçe artırıyor. Bu hastalıkların başında ise, şeker geliyor.

E88BDC6402B517D446E3CE6E7D1DF.jpg


Diyabet hastalığının ortaya çıkmasının bazı sebepleri var. Diyabet, vücudun yeterli miktarda hormon üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili kullanılmaması sonucu ortaya çıkıyor. En kötü yanı ise, ömür boyu sürüyor olması!

Son yıllarda kötü beslenme ve şişmanlığın artmasıyla beraber, Batı ülkeleri ve Türkiye’de, şeker hastalığına yakalananların sayısı da hızla artmaya başladı. Kalorisi yüksek yiyecekler tüketiyoruz. Bu yüzden çok kolay kilo alıyoruz.

En basit klinik belirtileri arasında, göbek etrafında yağlanma ve göbek çevresinin büyümesi, kilo almak gibi belirtiler var. Yapılan testlerde, lipit değerinde bozukluk, yüksek trigliserit, düşük hdl kolesterol değerleri, bu hastalığın sinyali sayılıyor. Ayrıca ailesinde genetik olarak şeker hastalığı olanlar, kilo aldıkları sürece risk altında bulunuyorlar.

İnsülin direnci denilen şeyin ne olduğunu anlamak gerekiyor. Hücrelerimiz için, glikoz bir enerji birimidir. Glikozun hücrenin içine girmesi için, insülin hormonuna ihtiyaç var. Hücrelerin insüline duyarlılığının azalması sonucu ortaya çıkan tabloya insülin direnci deniyor.

Diyabetli kişilerin dikkat etmesi gerekenler:

Öğün atlamamaları gerekiyor.

Eğer iki öğün arası uzun ise, 5 saatten fazlaysa, küçük bir ara öğün alınması gerekir.

Yiyecek seçimi yaparken, yiyecekleri 3 ana gruba ayırarak, sıvıyağ kullanmaya özen göstermeli, kırmızı ete yağsız olanı seçmelidirler.

Karbonhidrat alımını kısıtlamak gerekir.

Şeker ve sofra şekeriyle yapılan tüm yiyecekler, beyaz un kullanılarak yapılan besinler, pirinç pilavı, patates ve makarnanın az tüketilmesi gerekiyor.

Alıntıdır!
 
G

guzelcem

Misafir
ŞEKER HASTALIĞI insanın ömrünü yiyip bitiren hastalıkdır:mad: RABBİM bu hastalığa yakalanan hastalarımıza acil şifalar derman versin:rose::rose::rose:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst