
Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Süre:30 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Pirinci 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda 15 dakika ıslatın. Tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak suretiyle pembemsi kavurun. Ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin.
Şehriyelere tereyağını ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun.
Kaynamış suyu pirinçlere ilave edip tuzunu da koyduktan sonra orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakın.