Şeftalili rulo tatlı
Gerekli Malzemeler:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
100 gr margarin
2 paket vanilya
2/3 su bardağı hindistan cevizi
3 şeftali
1 paket toz krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
Taze nane yaprakları
Hazırlanışı:
Un, süt, şeker, vanilyayı tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Margarini ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Mikserle 5 dakika çırpın. Dikdörtgen bir kabın tabanına hindistan cevizini serpiştirin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırparak tatlının üzerine yayın. Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve krem şantinin üzerine serpiştirin. 1 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimler keserek rulo şeklinde sarın ve servis tabağına yerleştirin. Üzerini şeftali dilimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Kaynak: Lezzet