Seftali reçeli

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
Bir tencereye yeterli miktarda su koyun. Şeftalileri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kabukları soyduktan sonra tencereye atın. Sonra tencerenin, kapağını kapatıp kuvvetli ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve ateşi biraz kısın. Beş dakika kaynattıktan sonra limon suyunu tencereye boşaltın. Koyu kıvamını buluncaya dek 15-20 dakika daha kaynatıp, tencereyi ateşten alın, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
 

lilaa

Aktif Üye
Katılım
18 Temmuz 2008
Mesajlar
167
Tepki
154
Puan
43
Yaş
47
Konum
istanbul
ben bu reçeli çok seviyorum soğudukdan sonrada blender,de parçalıyorum marmelat gibi oluyor tavsiye ederim
 
OP
~ RQS£ ~

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
bende sıcakken yiyosun ya çok güzel oluyor bende tavsiye ederim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst