Şeftali reçeli tarifi

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
attachment.php


Malzemeler:

1 kg şeftali, 1 kg tozşeker, 2 diş karanfil, Yarım su bardağı file badem

Hazırlanışı:

Şeftalileri elma gibi dilimleyin. Tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Meyvelerin suyunu bırakması 5-6 saat için bekletin. Kısık ateşte şeftali yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Reçel kıvamını alınca limon suyu ve bademi ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Kapaklarını kapatın.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 1_197201052949_19448.jpg
    1_197201052949_19448.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 57
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim canlar

Bende sevmem reçel; ama görüntüleri beni cezbediyor:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst