Seftali Receli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


1 kg. şeftali

1 kg. toz şeker

1/2 limon suyu

1 çay kaşığı tereyağı



1. Şeftalileri güzelce yıkayıp,kabuklarını soyuyoruz.

2. Dilim dilim doğruyoruz.

3. Reçel tenceresine alıp,üzerine şekeri ekliyoruz.

4. Bir gece bu şekilde bekletiyoruz.

5. Ertesi gün kaynatıyoruz.Tereyağını ilave ediyoruz.

6. Kıvama gelince limon suyunu ilave ediyoruz.1-2 taşım daha kaynatıp,altını kapatıyoruz.

7. Tepsiye döküp,üzerine temiz bir tülbent örterek güneşte 1-2 gün bekletiyoruz.

8. Kavanozlara boşaltıp,afiyet yiyoruz.

ALINTI
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler paylaşım için canım :hhhhhh:

Annemin her sene yaptığı reçel:D Bana yollar 2-3 sene kullanmam :sok
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst