incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
1 kg. şeftali
1 kg. toz şeker
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
1. Şeftalileri güzelce yıkayıp,kabuklarını soyuyoruz.
2. Dilim dilim doğruyoruz.
3. Reçel tenceresine alıp,üzerine şekeri ekliyoruz.
4. Bir gece bu şekilde bekletiyoruz.
5. Ertesi gün kaynatıyoruz.Tereyağını ilave ediyoruz.
6. Kıvama gelince limon suyunu ilave ediyoruz.1-2 taşım daha kaynatıp,altını kapatıyoruz.
7. Tepsiye döküp,üzerine temiz bir tülbent örterek güneşte 1-2 gün bekletiyoruz.
8. Kavanozlara boşaltıp,afiyet yiyoruz.
ALINTI