Şeftali Pelteli İrmik Tatlısı

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.326
Tepki
83.598
Puan
113
Konum
İstanbul
eftalipeltelirmiktatls.jpg


Şeftali Pelteli İrmik Tatlısı

9 yemek kaşığı irmik
• 9 yemek kaşığı toz şeker
• 4 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
• 1 paket vanilya

Şeftali Peltesi İçin
• 1 adet şeftali
• 1,5-2 yemek kaşığı nişasta
• 3-4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı su

Yapılışı
Şeftalilerin kabukları soyulur ve rendelenir; su ile birlikte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Blender yardımıyla püre haline getirilir. Nişasta ve şeker bir kapta su ile karıştırılıp ezilir ve kaynayan tencereye eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamı oluncaya kadar pişirilir ve kalıp ya da kalıplara paylaştırılır. (Kalıbınızın özelliğine göre irmik tatlısının üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz.) Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Şeftali peltesi bulunan kalıba ya da kalıplara paylaştırılır, kaşıkla üzeri düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis yapılır.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Pelte sevmem; ama irmikle birleşince eminim tadı harika olacaktır. Teşekkürler canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst