Şeftali Pelteli İrmik Tatlısı
9 yemek kaşığı irmik
• 9 yemek kaşığı toz şeker
• 4 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
• 1 paket vanilya
Şeftali Peltesi İçin
• 1 adet şeftali
• 1,5-2 yemek kaşığı nişasta
• 3-4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı su
Yapılışı
Şeftalilerin kabukları soyulur ve rendelenir; su ile birlikte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Blender yardımıyla püre haline getirilir. Nişasta ve şeker bir kapta su ile karıştırılıp ezilir ve kaynayan tencereye eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamı oluncaya kadar pişirilir ve kalıp ya da kalıplara paylaştırılır. (Kalıbınızın özelliğine göre irmik tatlısının üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz.) Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Şeftali peltesi bulunan kalıba ya da kalıplara paylaştırılır, kaşıkla üzeri düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis yapılır.
Alıntıdır...