hayrunnisayazıcı
Aktif Üye
MALZEMELER
3 tane tavuk göğsü
1 yemek tabağı kadar doğranmış ıspanak
2 diş sarımsak
1 orta boy havuç
10-12 tane taze mantar
2-3 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
Tuz , karabiber,pulbiber
1 kase rendelenmiş kaşar
3 tane kare milföy hamuru
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü fileto şeklinde açılır. En kolayı hazır yaptırıp almak.
Her bir tavuk parçasına önce tuz , karabiber ve bolca kaşar serpilir.Diğer yandan geniş bir tavaya yağ ve ezilmiş sarımsak konup kavrulur.Rendelenmiş havuç eklenir.Ayrı bir tencerede doğranarak suyu çekene kadar pişirilen mantarlar eklenir.İnce doğranmış ıspanak ve baharatlar eklenerek kavrulur.( suyunu çeksin)İç harç ılıyana kadar bekletilir.İçine kaşar serpilen tavuk parçalarına iç harç yayılır.
Malzemeleri içe toplayarak sarılıp rulo yapılır.Milföy hamurunun merdaneyle hafif açılır.
İçine rulo tavuk konularak sarılır.
Üç tavuk da bu şekilde hazırlandıktan sonra fırın tepsisine konulur.Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirilir.
Dilimleyerek servis yapılır.