Sebzeli Pirinç Pilavı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
sebzeli-pirinc-pilavi.jpg


Sebzeli Pirinç Pilavı

1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet etli kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 tane havuç
4 tane taze fasulye
2 diş sarımsak
zeytinyağı

Kırmızı biber, yeşil biber, havuç ve taze fasulyeyi ince ince doğrayın ve sıcak suda sebzeler hafif yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanınca süzgece alıp süzdürün. Pilav için önceden sıcak suda ıslattığımız pirinçleri yıkayıp yağda kavuralım ve suyunu koyup pilavımızı pişirelim. Pilav pişerken 2 diş sarımsağı ince ince kıyıp zeytinyağında biraz kavuralım sonrada haşladığımız sebzeleri katıp birlikte kavuralım. Pilav pişince kavurduğumuz sebzeleri pilavımıza katıp karıştıralım. isteyen pilava ince kıyılmış dereotu veya maydanoz da koyabilir. Daha sonra demlenen pilavımızı servis yaparak afiyetle yiyiniz. Afiyet olsun…(Tuzunu arzu ettiğiniz ölçülerde ayarlayabilirsiniz. İsteyen karabiber gibi baharatlarla da tatlandırabilir.)

Kaynak :nefisyemektarifleri
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
İçindeki sebzelerde çok canlı gözüküyor renklerini kaybetmemişler parlak parlak :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst