Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Sebzeli Makarna

Konu, 'Makarnalar' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]

    Sebzeli Makarna

    1 paket spagetti
    • 2 kabak
    • 2 havuç
    • 2 pırasa
    • 400 gr. mantar
    • 3-4 diş sarımsak
    • 3 çorba kaşığı soya sosu
    • 2 cm. taze zencefil
    • 3 çorba kaşığı susam yağı
    • 1 kaç yaprak taze kişniş (tazesi yoksa toz kişniş de kullanılabilir.)
    • Karabiber-tuz

    YAPILIŞI
    1. Makarna tuzlu suda haşlanır.
    2. Havuç kabak pırasa temizlenip yıkandıktan sonra jülyen(uzunlamasına) doğranır.
    3. Mantarlar dörde bölünür.
    4. Sarımsak ve kişniş ince kıyılır.
    5. Derin tavada(wok tava daha uygundur.) susam yağında sarımsak ve zencefil dilimi kavrulur.
    6. Havuçlar ilave edilir, sotelenir ve kevgirle içinden alınır.
    7. Sırayla tüm sebzeler azar azar yağ konularak hafifçe sotelenerek tavadan alınır.
    8. Son olarak mantarlar atılır, sotelenirken, suyunu çekmeye başlayınca daha önceden sotelediğimiz, havuç, pırasa ve kabaklar ilave edilerek karıştırlır.
    9. Hepsi birlikte sotelenme işlemi devam ederken,
    10. Soya sosu kişniş karabiber katılıp karıştırılır.
    11. En son aldente kıvamında haşladığımız makarna eklenerek tüm malzemeler 2-3 dakika çevrilir.

    Alıntı
     
    sadiye bunu beğendi.
  2. sadiye

    sadiye Admin

    Kayıt:
    4 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    60.987
    Beğeniler:
    56.346
    Harika görünüyor. :catalbicak: