Sebzeli Enginar Dolması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
enginardolma1.jpg


Enginar Dolması

Malzemeler: 5 Adet enginar,Yarım çay bardağı sıvıyağ ,Yarım limonun suyu ,1 Su bardağı sıcak su

İçi: Domates,kabak,patlıcan,kırmızı biber,havuç,soğan, maydanoz,tuz ve karabiber

Yapılışı: Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın. Tavaya sıvıyağı koyup doğranmış sebzeleri hafifçe kavurup baharatlandırın. Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun. Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın. Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, maydanozla süsleyerek servis yapın.
Alıntı...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst