Enginar Dolması
Malzemeler: 5 Adet enginar,Yarım çay bardağı sıvıyağ ,Yarım limonun suyu ,1 Su bardağı sıcak su
İçi: Domates,kabak,patlıcan,kırmızı biber,havuç,soğan, maydanoz,tuz ve karabiber
Yapılışı: Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın. Tavaya sıvıyağı koyup doğranmış sebzeleri hafifçe kavurup baharatlandırın. Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun. Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın. Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin. Soğutup, maydanozla süsleyerek servis yapın.
Alıntı...