güllerdiyari
Daimi Üye
Malzemeler:
500 gr kiyma
3 kasik galeta unu yada iki dilim bayat ekmek icide kullanabilirsiniz.
ince kiyilmis maydanoz yoksa kurusunuda kullanabilirsiniz
bir yumurta
1 sogan rendelenecek
1-2 dis sarimsak
tuz, biraz köfte baharati
cok az sivi yag
püre icin
4-5 adet orta boy patates
3 kasik süt
tuz, bir kasik tereyagi
ici icin 250 gr bezelye ve havuc konservesi
üzeri icin kasar peyniri
Yapilisi:
öncelikle patateslerimizi bir tencereye haslamaya birakiyoruz
kiymayi bir kaba alip bütün malzemeleri ekleyerek köftemizi yoguruyoruz.
elimize bir parca alarak canak seklini veriyoruz yaglanmis firin tepsisine siraliyoruz
iclerine birer kasik bezelye ve havuc koyduktan sonra kücük parca kasar ekliyoruz.
haslanan patateslerimizi soyup kasikla biraz pastirdiktan sonra süt tereyagi ve tuzumuzu ekleyerek mikserin bicagi ile eziyoruz isterseniz kasiklada yapabilirsiniz.
püremizde hazir olduktan sonra bir SIKMA torbasina dolduruyoruz bezelye koydugumuz canaklarin üzerine SIKIYORUZ 250 derecede isittigimiz firina veriyoruz
asagi yukari yarim saat pisiriyoruz herkesin firinina göre deyisir,
pismesine az kalinca üzerine kasar rendeside ekleyerek bir 10 dakika kadar pisirip sicak olarak servis yapiyoruz.
yaninda pilavla nefis olur,
Afiyet olsun arkadaslar
500 gr kiyma
3 kasik galeta unu yada iki dilim bayat ekmek icide kullanabilirsiniz.
ince kiyilmis maydanoz yoksa kurusunuda kullanabilirsiniz
bir yumurta
1 sogan rendelenecek
1-2 dis sarimsak
tuz, biraz köfte baharati
cok az sivi yag
püre icin
4-5 adet orta boy patates
3 kasik süt
tuz, bir kasik tereyagi
ici icin 250 gr bezelye ve havuc konservesi
üzeri icin kasar peyniri
Yapilisi:
öncelikle patateslerimizi bir tencereye haslamaya birakiyoruz
kiymayi bir kaba alip bütün malzemeleri ekleyerek köftemizi yoguruyoruz.
elimize bir parca alarak canak seklini veriyoruz yaglanmis firin tepsisine siraliyoruz
iclerine birer kasik bezelye ve havuc koyduktan sonra kücük parca kasar ekliyoruz.
haslanan patateslerimizi soyup kasikla biraz pastirdiktan sonra süt tereyagi ve tuzumuzu ekleyerek mikserin bicagi ile eziyoruz isterseniz kasiklada yapabilirsiniz.
püremizde hazir olduktan sonra bir SIKMA torbasina dolduruyoruz bezelye koydugumuz canaklarin üzerine SIKIYORUZ 250 derecede isittigimiz firina veriyoruz
asagi yukari yarim saat pisiriyoruz herkesin firinina göre deyisir,
pismesine az kalinca üzerine kasar rendeside ekleyerek bir 10 dakika kadar pisirip sicak olarak servis yapiyoruz.
yaninda pilavla nefis olur,
Afiyet olsun arkadaslar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[/QUOTE]