Sebzeli Bulgur Pilavı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
sebzeli-bulgur-pilavi.jpg



Sebzeli Bulgur Pilavı

2 su bardağı pilavlık bulgur
3 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytin yağı
1 baş soğan
2 adet patlıcan
2-3 adet domates
3 adet sivri biber
2-3 adet kırmızı biber
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, nane
2 su bardağından biraz fazla sıcak su (2,5 bardaktan az)

TARİF

Küp küp doğranmış patlıcanları ayrı bir tencerede kızgın yağda kızartın.

Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın, rendelenmiş soğanı ve salçayı kavurun, biberleri ilave edin. 1-2 dk da bu şekilde kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dk (sebzeler yumuşayıncaya kadar) bu şekilde pişirin.

Son olarak, bulguru ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra sıcak suyu, kızarmış patlıcanları ve baharatları da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.


Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst