incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler;
1 orta boy patates
2 parça kuşbaşı kuzu eti
1 orta boy havuç
1-2 dal ıspanak
1 tatlı kaşığı pirinç veya irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
Bir veya iki parça kuzu kuşbaşı etini tencerenin içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirirken kabuklarını soyup gelişi güzel doğradığımız patatesi, havucu, ıspanağı irmik veya pirinci haşlamaya bırakıyoruz. Sebzelerimiz piştiktikten sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı damlatıp altını kapatıp önce blendırdan sonra tel süzgeçten geçiriyoruz. Bu çorbaları günlük yapmamız gerekiyor. Özellikle içine et ve ıspanak ve maydonoz gibi yeşil bitkiler girdiğinde mutlaka ogün içinde tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca içine tuz koymuyoruz.
ALINTI
1 orta boy patates
2 parça kuşbaşı kuzu eti
1 orta boy havuç
1-2 dal ıspanak
1 tatlı kaşığı pirinç veya irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
Bir veya iki parça kuzu kuşbaşı etini tencerenin içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirirken kabuklarını soyup gelişi güzel doğradığımız patatesi, havucu, ıspanağı irmik veya pirinci haşlamaya bırakıyoruz. Sebzelerimiz piştiktikten sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı damlatıp altını kapatıp önce blendırdan sonra tel süzgeçten geçiriyoruz. Bu çorbaları günlük yapmamız gerekiyor. Özellikle içine et ve ıspanak ve maydonoz gibi yeşil bitkiler girdiğinde mutlaka ogün içinde tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca içine tuz koymuyoruz.
ALINTI