Sebze Püresi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler;
1 orta boy patates
2 parça kuşbaşı kuzu eti
1 orta boy havuç
1-2 dal ıspanak
1 tatlı kaşığı pirinç veya irmik
1 çay kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
Bir veya iki parça kuzu kuşbaşı etini tencerenin içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirirken kabuklarını soyup gelişi güzel doğradığımız patatesi, havucu, ıspanağı irmik veya pirinci haşlamaya bırakıyoruz. Sebzelerimiz piştiktikten sonra içine bir çay kaşığı zeytinyağı damlatıp altını kapatıp önce blendırdan sonra tel süzgeçten geçiriyoruz. Bu çorbaları günlük yapmamız gerekiyor. Özellikle içine et ve ıspanak ve maydonoz gibi yeşil bitkiler girdiğinde mutlaka ogün içinde tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca içine tuz koymuyoruz.

ALINTI
mama+copy.jpg
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Tesekkürler canim. Püre derdinden kurtulduk artik. Disleri ciktigi icin tanelide yiyor oglum.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst